Презентація книжок Деяна Айдачича «Футурославія» і «Славістичні дослідження»

29 листопада 18.00 в книгарні “Є” відбудеться презентація книжок Деяна Айдачича «Футурославія» і «Славістичні дослідження».

Учасники презентації:

Деян Айдачич (автор книжок),
Алла Татаренко (перекладач, літературознавець),
Василь Ґабор (письменник, літературознавець).

Книжка «Футурославія» вміщає літературознавчі огляди про футурофантастику і засновується на матеріалі сучасної фантастичної літератури. Автор досліджує назви персонажів у кіберпросторі сучасної слов’янської фантастики, кохання майбутнього у творах слов’янських фантастів тощо; у полі його зору — як сербські письменники (Мілета Проданович, роман “Нові Клюні”), так і українські (Олександр Ірванець, роман “Рівне / Ровно).

У книзі “Славістичні дослідження” зібрано статті про українсько-сербські зв’язки та переклади, а також славістичні праці — фольклористичні, мовознавчі та літературознавчі. Автор розмірковує про нові слов’янські слова і метафори в Інтернеті, про еротичну лексику в слов’янських мовах, про сербську драматургію тощо; аналізує тексти модерної (В. Домонтович) та сучасної української літератури (В. Шевчук, Ю. Андрухович, В. Єшкілєв, Є. Кононенко, С. Пиркало).

Деян Айдачич — сербський філолог, етнолінгвіст, літературознавець, фольклорист. Лектор-доцент сербської літератури в Інституті філології КНУ ім. Тараса Шевченка. Читав лекції з фольклористики та історії літератури південних слов’ян у Веліко Тирново (Болгарія), Варшаві, Лодзі, Гданьску, Любліні (Польща), Пескарі (Італія). Організатор та співорганізатор заходів та днів української культури в Сербії за участю українських гостей і днів сербської культури в Києві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *