Фотовиставка Кирила Горішнього у кав’ярні-галереї «ШТУКА» (1-28.02.2010)

З 1 по 28 лютого 2010р. у кав’ярні-галереї «ШТУКА» триватиме виставка світлин Кирила Горішнього з колекції «Львів – Маленький Париж».

Звичні очам львів’янина міські пейзажі перетворюються на яскраву гру світла і тіней, а вечірня романтика міста нагадує, що у Львові так багато краси, яку забуваєш помічати щодня.

Кирило Горішній – французький фотограф українського походження, у об’єктиві якого відбились Франція, США, Канада, Іспанія, а з 2001 року й Україна. Франкі Бландо, головний редактор «Резо Інтернаціональ» (французький культурологічний журнал): «Його вабить пострадянський простір, водночас складний та різноманітний, і постаті й атмосфера Сходу стануть лейтмотивом його фотографічної творчості. З України до Росії, від Грузії до Білорусії, він колесить сьогодні по колишньому Радянському Союзу, сприймаючи його оком документаліста. Чеpeз cво? фотографі? та тeкcти, вiн вiдбивaє таємниче минуле і важкий перехідний період молодих держав, які переживають етап рeконcтрyкції. Між репортажами вiн пepeбyвaє в Пapижi тa Києвi, aле досліджує художню фотографію в обраному ним місті – Львові. Справжній музей під відкритим небом, цей український духовний центр з віденськими манерами дарує йому неоціненне джерело натхнення і творчості».

Кирило Горішній – не лише автор власних експозицій у різних куточках світу – Львові, Парижі, Торонто, Берліні, Стокгольмі, Києві, Барселоні…, а й організатор визначних подій у фотожитті Україні: виставки «Моя Франція» фотохудожника Андре Кертеша (2004р.), ІІ Міжнародного фестивалю фоторепортажу «Кути зору» (2005р.).

Довідка:

Офіційна Інтернет-сторінка Кирила Горішнього – http://kyrylo.com/

Кав’ярня-галерея «ШТУКА»

Адреса: м. Львів, вул. Котлярська, 8 (бічна вул. Шпитальної)

Тел.: (097) 586 81 95, (097) 435 81 27.

e-mail: kawiarnia.sztuka@gmail.com

http://shtuka.net.ua/

У кав’ярні-галерея «Штука» експозиції змінюються щомісяця.


{jcomments on}

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *