На Волині стартувала підготовка до «Бандерштату-2010»

На Волині стартувала підготовка до четвертого за рахунком Всеукраїнського фестивалю альтернативної музики та сучасного мистецтва «Бандерштат-2010», який цьогоріч пройде в новому для себе місці – на території Музею історії сільського господарства – скансену, який знаходиться під відкритим небом в селі Рокині за 12 кілометрів від Луцька. Запланований захід на 7 та 8 серпня.

Незважаючи на позиції нової влади щодо історичного минулого України та зокрема сторінок історії УПА та постаті Степана Бандери, який є символом «Бандерштату», оргкомітет заходу принципово поставив за мету проведення фестивалю. Як і всі попередні роки незмінним організатором «Бандерштату» є всеукраїнська молодіжна організація «Національний Альянс».

До 16 липня триватиме відбір гуртів на музичну сцену фестивалю, неодмінною умовою участі для яких є україномовний творчий репертуар та наявність пісні на патріотичну тематику. Серед хед-лайнерів музичної сцени «Бандерштату» заплановані гурти, які минулого року тішили слухачів на фестивалі – «Роллікс», «Тартак», з якими наразі ведуться перемовини. Не виключений варіант і інших зірок української сцени на «Бандерштаті».

Традиційно широкою буде і патріотично-виховна складова фестивалю, в рамках якої заплановані зустрічі з ветеранами УПА, розгорнення різних тематичних виставок та експозицій, історична реконструкція, лекції на тематику історії УПА та національних героїв України тощо. Також в програмі фестивалю будуть традиційні для «Бандерштату» конкурс на кращого стрільця, майстер-класи з традиційних українських бойових мистецтв, патріотичні квести, нічна ватра, татуювання та боді-арт патріотичного змісту та багато іншого. Літературна частина фестивалю буде представлена молодими поетами з різних куточків України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *