Фестиваль сучасної драматургії «Драма.UA» виходить у світ

Мистецька майстерня «Драбина» презентувала своє новонароджене дитя публіці. Разом із тим пояснюючи чим же насправді є сучасна драма, чому вона така особлива і потребує порятунку.

Головним героєм дійства стала Людина-Драма, яка поки що не має обличчя, оскільки українська сучасна драма «розпорошена та розконцентрована». Чітких рис же обличчя набере вже після проведення «Драми.UA». Адже тільки тоді можна буде говорити про те, наскільки вдалими були заходи з порятунку.

Презентація фестивалю була спробою познайомити поціновувачів театрального мистецтва із специфічною сучасною драматургією, яка має досить гостру тематику, не цурається зовсім різних словечок, а також не боїться вказувати суспільству на його вади та проблеми.

Варто зазначити, що спроба вдала. Бо читання уривків із п’єси Наталі Ворожбіт «Галка Моталка» викликало у гостей багато емоцій і зацікавило їх.

До слова, саме Наталя Ворожбіт буде спеціальним гостем фестивалю і проводитиме майстер-класи та лекції. Ще одним спеціальним гостем стане Олександр Ірванець.

А творити обличчя драми плануємо всі разом.

«Ми не чекаємо учасників і глядачів, ми сподіваємось, що всі хто приїдуть на цей фестиваль будуть учасниками», – говорить представник оргкомітету Оксана Дудко.

Отож, шукатимемо обличчя Людини-Драми під час Фестивалю сучасної драматургії «Драма.UA» з 30 червня по 4 липня у Львові та на українсько-польському прикордонні (с. Поповичі, Мостиський р-н).

У Львові простором для творчості сучасної української драматургії стане Фабрика повидла.

А рятувати Драму просто неба поряд із кордоном допоможе Міжнародний фестиваль мистецтв «Fort.Missia».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *