У Львові виступить тріо “Port Mone” з Білорусії

21 листопада о 21.00 у Львові у фестивалі-ресторації “Лівий берег” виступить тріо «Port Mone» з Білорусі — одне з найбільших музичних відкриттів цьогорічного «АртПоля».

За час існування  Port Mone гастролювали в Білорусі, Польщі, Литві, Росії, виступали на фестивалях “Muzyczne Smaki Europy” (Польща), “Пустые Холмы” (Росія), “Festival of puppet theatres” (Іран), “Kultflux” (Литва), “S.K.I.F.” (Росія), “АртПоле’2009” (Україна) та ін.

Кілька композицій “Port Mone” видавалися у музичних збірках в Шотландії, Швеції та Росії, а 1 жовтня цього року видано дебютний альбом гурту — “DiP”. Склад гурту: Олексій Ворсоба — акордеон, Олексій Ванчук — бас-гітара, Сергій Кравченко — перкусія.

Стосовно філософії тріо, музиканти переконані, що завжди можна перетворити на музичний твір навколишній акустичний хаос. Вони навмисне намагаються зробити свої композиції доступними, досягаючи необхідного ефекту завдяки незначним змінам фактури та способу музичного висловлювання, непомітно й м’яко трансформуючи простір, підштовхуючи слухача до зустрічі з самим собою. Проте від слухачів для повного усвідомлення цієї музики необхідна увага, покірливість та певна відвага.

“Port Mone” – перший з гуртів, що виступали на фестивалях “АртПоле” 2008-2009 рр, які вирушать у тур Україною. Далі будуть “Перкалаба” та “Piss&laugh” (Україна), “Caci Vorba” (Польща), “НагУаль” (Білорусь), “Maraca” (Чехія), Капела Мерліна Шепарда (Великобританія-Німеччина-Росія-Україна) та ін. Проект підтримали дружні клуби в Івано-Франківську, Львові, Тернополі, Вінниці, Києві, Харкові, Дніпропетровську, Донецьку, Миколаєві та Одесі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *