У Львові пройде “Гуцульська забава” із циклу “Етно-Україна”

1 березня у Львові у Палаці творчості дітей та юнацтва Галичини “Погулянка” відбудеться “Гуцульська забава” з циклу “Етно-Україна”. У програмі передбачено імпровізацію гуцульського весілля в постановці Космацького народного ансамблю пісні і танцю, виставку-продаж виробів народних майстрів Космача, майстер-класи гуцульських танців, дегустація гуцульської кухні. Про це на брифінгу повідомив керівник проекту “Етно-Україна”, президент громадської організації “Підкова” Ігор Губіліт.

“На забаві можна буде навчитися танцювати гуцульські танці, зокрема “аркан”, “гуцулку”, “голубку”, “яблунівку”, скуштувати страви гуцульської кухні: банош (який варитимуть перед Центром творчості дітей та юнацтва), бурінник, бринзу, бужиницю, колач з медом. 1 березня – останній день перед постом, міркуємо, що охочих скуштувати гуцульських страв буде достатньо. Також на забаві буде виставка-продаж виробів народних майстрів (писанки, сирні іграшки, різьба по дереву, ткацтво, ліщиноплетіння, вишивка, музичні інструменти), адже у Космачі є близько 1 000 майстрів, які займаються народними ремеслами). Планується, що місто підтримає захід фінансово – 11 тис. грн. Очікується, що на захід прийде 200-250 осіб”, – зазначив Ігор Губіліт.

За його словами, у наступній забаві в “етностилі” буде представлена Бойківщина. “Цикл “Етно-Україна” покликана ознайомлювати зацікавлених людей з культурним різноманіттям України, яке повільно розчиняється і зникає”, – запевнив керівник проекту “Етно-Україна”.

Зустріч організовують громадська організація “Підкова”, Інститут громадського лідерства, Космацька сільська рада за підтримки Львівської міської ради. Організатори просять приходити в українських строях.

Початок заходу о 18.00. Квитки можна придбати в центральних театральних касах (пр. Свободи, 37) та в автокасі (пр. Свободи), вартість квитка: попередній продаж – 25 грн, у день забави – 35 грн.

джерело: Захід.нет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *