Заключний концерт Фестивалю диригентського мистецтва пам’ят М. Колесси – “Гала – Вагнер”.

1 лютого о 18:00 Львівська філармонія запрошує на заключний концерт Фестивалю диригентського мистецтва пам’яті М. Колеси. Під керівництвом видатного українського диригента Романа Комана відбудеться концерт «Гала – Вагнер» за участю провідних солістів з Данії – Ірен Теорін  та Стіга Андерсона. У їх виконанні ви почуєте арії з опер, що рідко виконуються у Львові: «Трістан і Ізольда» і «Тангейзер». 
 

Роман Кофман – диригент, професор, письменник.

Диригент із світовим визнанням Роман Кофман виступав з оркестрами в численних країнах світу.

     Роман Кофман Сьогодні він працює в якості головного диригента Київського камерного оркестру.

      Маестро диригував багатьма відомими оркестрами, серед яких Симфонічний оркестр Великого Театру, Український Державний симфонічний оркестр, Мюнхенський філармонійний оркестр, Симфонічний оркестр Фінського радіо, Філармонійний оркестр Французького радіо, Національний симфонічний оркестр Бельгії, Королівський філармонійний оркестр Ліверпуля, тощо.

      Роман Кофман виступав на сценах США, Франції, Англії, Італії, Німеччині, Бельгії, Люксембургу, Нідерландів, Фінляндії Австрії, Швейцарії, Іспанії, Португалії, Данії, Польщі, у Чеській Республіці, Словакії, Мексиці, Канаді, Південній Африці, Японії, Тайвані, Південній Кореї, Израілі, і в інших країнах.

Стіг Андерсен, тенор

     Стіг АндерсенАртист Копенгагенського Королівського театру, тенор Стіг Андерсен є одним з найбільш затребуваних у світі виконавців вагнерівського репертуару.

     Співак виступав у провідних партіях в «Лоенгрині», «Пітері Граймсі», «Фіделіо», «Отелло», «Тангейзері», «Летючому голландці», «Валькірії», «Зігфріді», «Загибелі богів», «Нюрнберзьких майстерзінгерах», «Парсифалі», «Тристані і Ізольді», «Саломеї», «Піковій дамі» в багатьох країнах світу: Швейцарії,  Німеччині, Японії, США, Італії,Чілі, Аргентині, Фінляндії, Голландії, Великобританії, Іспанії, Чехії.

      Стіг Андерсен співпрацював з такими диригентами, як Крістіан Армінг, Даніель Баренбойм, Джеймс Конлон, Марк Ельдер, Крістоф Ешенбах, Теодор Гушлаубер, Хартмут Хенхен, Ніколаус Харнонкурт, Бернард Хайтінк, Еліаху Інбаль, Марек Яновскі, Нееме Ярві, Іржі Коут, Джеймс Левайн, Фабіо Луїзі, Зубін Мета, Еса-Пекка Салонен, Лейф Сегерстам, Джордж Шолті.

      Як концертний виконавець Стіг Андерсен давав сольні концерти, а також виконував сольні партії в «Порах року» Гайдна, «Рінальдо» Брамса, « Пісні землі» і 8-а симфонії Малера,  «Книзі з 7 печатками» Шмідта.

      Стіга Андерсена було нагороджено титулом придворного співака Датського Королівського двору.

Ірен Теорін, сопрано

     Ірен ТеорінІрен Теорін – нова зірка серед драматичних сопрано. 

Сценічна зовнішність і чудовий голос  дозволили їй за короткий період часу з великим успіхом виступити в провідних партіях в «Тосці», «Дон Карлосі», «Балі – маскараді», «Трубадурі», «Аїді». В її творчому доробку також провідні партії в «Кільці нібелунгів», «Турандот», «Тристані і Ізольді», «Тангейзері», «Саломеї», з якими вона виступала в Німеччині, Китаї, Японії, Ізраїлі, Великобританії, Бельгії, Голландії, США, Швеції, Фінляндії, на Байройтсьому фестивалі.

     Музичну освіту співачка розпочинала в Гетеборзі, а пізніше продовжувала її в Музичній Академії і Королівській Оперній Школі в Копенгагені, по закінченні якої вона стала учасником Ансамблю солістів Копенгагенської Королівської Опери, де дебютувала в партії Донни Анни в «Дон Жуані». Пізніше Ірен Теорін виступала в операх «Паяци»  (Недда), «Золото Рейна» ( Фрейя), «Нюрнберзькі майстерзінгери» ( Ева), «Сила долі» (Леонора), «Дон Карлос» (Єлизавета), «Валькірія» (Зіглінда), «Летючий голландець» (Сента)

     Співачка співпрацювала з такими диригентами як Валерій Гергієв, Зубін Мета, Герд Альбрехт, Джузеппе Сінополі, Марчелло Віотті, Казуші Оно, Джанандреа Носеда, Едвард Даунс.

     Як концертний виконавець Ірен Теорін виконувала сольні партії, зокрема, в 9-й симфонії Бетховена, «7 датських народних піснях» Деліуса, Месі фа мінор Брукнера, «Реквіємі» Верді, 8-й симфонії Малера,

     Ірен Теорін – постійна запрошувана солістка Копенгагенської Королівської Опери.

 

Заключний концерт Фестивалю диригентського мистецтва пам'ят  М. Колесси -

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *