“Stare Misto” 2011. Фото. Відео

28 травня у Львові на стадіоні “Україна” відбувся один з наймасштабніших опен-ейрів України – фестиваль “Stare Misto”, на якому виступили IAMX, Емір Кустуріца та No Smoking Orchestra, Poets of the Fall, Talco, гурт Rotfront та французьке тріо La Phaze.

З 13-00 львівський стадіон “Україна” почав наповнюватися фанами, які приїхали з найвіддаленіших куточків України та СНД, щоб почути виступ своїх улюблених виконавців.

Фото з фестивалю “Stare Misto” 2011:

Першими до публіки вийшли запальні італійські ска-панки Talco, зі своїми антирасистськими та антифашистськими закликами. І навіть незважаючи на невелику кількість публіки (адже більшість глядачів все ще підходила на концертний майданчик), хлопцям з Венеції вдалося запалити натовп та підготувати до наступного гурту, яким був  Rotfront.


Talco – Bella ciao (live @ StareMisto Festival, 28.05.11)

Інтернаціонали Rotfront (адже до складу гурту входять німці, угорці, австралієць і навіть українець) підхопили естафету 10 годинного фестивалю. Сюрпризом став виступ разом з Rotfront одного з культових гуртів України оркестру радості Перкалаба.


Rotfront + Perkalaba (live @ StareMisto Festival, 28.05.11)

Після цього на сцені з’явилися французи La Phaze. Львів’яни не так давно вже зустрічали цей гурт у себе в місті, тому вивчати нові ритми чи запам’ятовувати нові слова не довелося.


La Phaze – No place for us (live @ StareMisto Festival, 28.05.11)

До цього часу публіки вже значно побільшало, але черговий сюрприз на цей раз підготувала львів’янам та гостям погода. Пішов дощ. Навіть не дощ, а справжня гроза, злива з градом. Але навіть ці примхи непердбачуваної львівської погоди не розігнали фанів, які вже чекали виступу фінських альтернативних рокерів Poets of the Fall. Під проливним дощем в унісон з групою співав весь стадіон. А вже через пару пісень мелодійні ритми “поетів” примусили погоду здатися і хмари зникли.

Фото з виступу Poets of the Fall у Львові на фестивалі “Stare Misto” 2011:


Poets Of The Fall – Carnival of Rust (live @ StareMisto Festival, 28.05.11)

Як і минулого року неймовірного ажіотажу серед публіки викликав виступ гурту IAMX. Епатаж, електронна музика, несамовиті крики публіки та голосові спецефекти творили справжній театр – театр під назвою IAMX.

Фото з виступу гурту IAMX на фестивалі “Stare Misto” 2011:


IAMX – Tear Garden (live @ StareMisto Festival, 28.05.11)

Найочікуванішим для багатьох виступ хедлайнера цьогорічного фестивалю “Stare Misto” Еміра Кустуріци та The No Smoking Orchestra розпочався з запальнх ритмів, галасу, лементу. Традиційні і завжди впізнавані мотиви, “почерк” Кустуріци та неперевершене виконання The No Smoking Orchestra , як музичне так і театральне, не залишало на місці жодного відвідувача фестивалю. Всіх несло в запальному божевільному танці. Хтось скажено стрибав, хтось кружляв у колі, а хтось просто віддавався ритмам, але всі і кожен відчували одну єдину хвилю балканських мотивів.

Фото з виступу Еміра Кустуріци та The No Smoking Orchestra у Львові на фестивалі “Stare Misto” 2011:

Таким був цьогоріч фестиваль “Stare Misto” 2011. Будемо сподіватися, що і наступного року буде що згадати, буде чим насолоджуватися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *