Проект “Артхаус Львів” покаже французькі короткометражи до Дня Святого Валентина

з 11 лютого у кінотеатрі “Кінопалац” триватиме програма показу французьких короткометражок до Дня Святого Валентина під назвою “Місто закоханих” (Магічний Париж-2) .

Загальний хронометраж програми – 104 хв.

У програмі показу – найкращі французькі короткометражні фільми, учасники та призери міжнародних кінофестивалів. Сім коротких і по-французьки витончених романтичних історій.

Програма показу:

 Allons-y ! Alonzo !     
2009 / анімація / 7 хв.
Режисер: Camille Moulin-Dupr?.
55 років тому в знаменитому фільмі Годара “Шалений П’єро” Жан-Поль Бельмондо вимовив культову фразу “Allons-y! Alonzo”… Що вона означає? Анімаційне визнання в любові героя-коханця, захиснику розкішних жінок і самому харизматичному актору сучасності Жана-Поля Бельмондо.

“Цього вечора” / A ce soir
2009 / драма / 8 хв.
Режисер: Olivia Basset.
Звичайний ранок в квартирі подружньої пари. Чоловік і дружина майже машинально здійснюють свій щоденний ритуал підйому, вмивання, сніданку. Раптово, відсутність однієї ланки в ланцюзі звичних рухів змушує їх по-новому глянути один на одного.

“Багатель” / Bagatelle     
2007 / комедія / 10 хв.
Режисер: Christophe Switzer.
Закохана пара заходить в паризький бар. Через кілька хвилин усі відвідувачі із завмиранням сентиментальних сердець спостерігають зворушливу сцену зізнання в любові і пропозиції серця. Усі зворушені і щедрі. У цій історії є невеликий чисто французький підступ…

“Поки йшов дощ” / En attendant que la pluie cesse
2009 / комедія / 8 хв.
Режисер: Charlotte Joulia.
Раптовий дощ застає зненацька двох перехожих – чоловіка та жінку. Не зрозуміло, чи знайомі вони?… Як і невідомо, чи вдасться їм сховатися від несподіваної стихії, яка нахлинула на місто і їх самих…

“Не забувай мене” / Ne m’oublie pas
2009 / драма / 16 хв.
Режисер: Katia Grivot.
70-річний Макс страждає від проблем з пам’яттю. Щоб допомогти йому бути самостійним, дружина розклеює по квартирі “наліпки” з нагадуваннями елементарних побутових речей. А кожну неділю вона влаштовує цілий спектакль, щоб хоча б на кілька миттєвостей відродити любов з першого погляду, яка виникла між ними багато років тому, і яка підтримує її всі ці роки.

Золота Мін / Ming d’or
2006 / романтична комедія / 14 хв.
Режисер: Jennifer Devoldere.
16-річна Мін вперше в житті закохана. Ніщо не може перешкодити її почуттю, – ні культурні відмінності, ні гнів батька, ні те, що її коханий Поль має свої дивацтва… Любов – це коли готовий приймати іншу людину такою, як вона є, чи це невпинна боротьба за вдосконалення партнера? У головній ролі – Сиріл Дескюр (“Париж, я люблю тебе”).

“Французький рецепт” / Le plat a gratin
2006 / комедія / 13 хв.
Режисер: Rodolphe Tissot.
Про що може мріяти у вільний час молодий привабливий і, на жаль, одружений парижанин?… У головній ролі – Греґуар Лепрінс-Ренге (“Всі пісні тільки про кохання”, “Чарівний”).
    
“Загублений годинник” / Les heures creuses
2002 / чорно-білий / 23 хв.
Режисер: Sebastien Sort
Уявіть, що ви знайшли на вулиці старий наручний годинник і хочете отримати винагороду за повернення знахідки власнику. Подяка за можливість знову заволодіти загубленою річчю може залежати від різних причин та обставин…

деталі – http://arthouse.lviv.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *