Сеанс 69 від «Wiz-Art» – сучасне ізраїльське кіно

10 грудня, у четвер, у Львівському палаці мистецтв відбудеться останній кінопоказ у межах “Сеансу 69” 2009 року – “Вечір Сучасних Ізраїльських Короткометражних Фільмів” від WIZ-ART. 7 фільмів, 8 режисерів, півтори години правди про життя сучасного Ізраїлю. Більшість робіт надано Ракель Валлах з Тель-Авівського університету кіно і телебачення.

Вартість квитка – 20 грн.

Звичайне життя ізраїльської молоді, розвиток мистецтва на тлі складних соціальних умов, стосунки батьків і дітей, намагання знайти хоч краплю надії серед руїн сучасного Ізраїлю, справжність людини у ситуації, мовчання і «перший раз», справжній Ізраїль зсередини – «Сеанс 69» пропонує Вам стати свідками досі небаченого.

Під час показу можна буде переглянути такі стрічки: «МОВЧАННЯ» – Хадар Мораґ, «ПРИНАДА» – Міхал Вінік, «ВСІМ НА ОГЛЯД» – Ґаля Осмо, «АВТОВІДПОВІДАЧ» – Йонатан Зафрані, «ВІТАЛЬНЯ» – Талі Шалом Езер, «БЕТОН» – Аріель Белінко, Міхаель Фауст, «ВУЛИЦЯ ВАЙЦМАН, 10» – Піні Тавґер.

Програму показу

МОВЧАННЯ 18’ – Хадар Мораґ, 2008
12-річна Машда і 45-річний Амнон знаходять утіху в компанії одне одного. Їхні стосунки розвиваються в мовчанні і без зіткнень особливостей характеру кожного. Таким чином, персонажі і глядачі потрапляють в зону амбівалентності, де нелегко поєднуються принципи моралі і вияви бажання.

ПРИНАДА 12’ – Міхал Вінік, 2008
В спекотний літній день, Нітцан збирається йти рибалити, але чи впіймає вона ту рибу, яку хоче?
В кожної жінки є її «перший раз»,  тільки рідко коли все виходить так як кожна собі планує і уявляє…

ВСІМ НА ОГЛЯД 16’ – Ґаля Осмо, 2008
Вулиці перенасичені рекламами, білбордами, знаками, постерами і розкішними вітринами, і ми проходимо кожен день не помічаючи за всім цим величезний світ відкритий для всіх, світ прихованого і досі небаченого. Графіті, фрески, інсталяції і прінти закликають перехожих розплющити очі.
Для деяких художників будь-яка стіна є полотном і кожен день є виставкою.

 АВТОВІДПОВІДАЧ 3’ –  Йонатан Зафрані, 2008
Анімаційний фільм, який знятий за реальними повідомленнями, які Йоні (автор фільму) отримував на свій автовідповідач…

ВІТАЛЬНЯ 20’ – Талі Шалом Езер, 2006
Леї вже сорок років, а вона досі живе з матір’ю, яка диктує їй свої правила. Після візиту в Ізраїль її 17-річного сина в Леї починається зрив. Вона зустрічає жінку, яка пробуджує в ній бажання змінити життя і позбутись від  деструктивних стосунків з матір’ю.

БЕТОН 7’ – Аріель Белінко, Міхаель Фауст, 2006
Буденне життя військового світу порушує поява чорного летючого змія за високими стінами. Армія роздратована існуванням цього летючого змія в чистому блакитному небі і збирається вирішити цю проблему.

ВУЛИЦЯ ВАЙЦМАН 10 13’ – Піні Тавґер, 2006
Сім’я нових іммігрантів з Росії йде з валізами по вулиці в Тель-Авіві. Вони шукають новий дім, але виявляється, що їхня адреса неправильна. Починається сімейний скандал. Раптом звучить сирена…

Триваліть сеансу – 1 год 30 хв

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *