“Jazz Bez” бавиться відтінками джазу

Восьмий міжнародний джазовий фестиваль “Jazz Bez” зараз в самому розпалі. Після інтелектуальної неділі імпровізаційного джазу у Львові настав легкий клубний понеділок: група Lewandowski Minimum (вона ж “Moonlight Walk Jazz Quartet”) і чудовий чорношкірий гітарист Mike Russell , виконуючи стандарти та власні пісні в фанковому стилі, заставила слухачів відчути себе як на батьківщині джазу, а “PRZEDWIETRZE” підірвали публіку до танцю гарячими ритмами своєї суміші ска, реггі та афро…

 

В Любліні цього дня виступила українсько-польська група “Shololad+PL” – один з найцікавіших українських міжжанрових проектів, який поєднує джаз з електронікою та українськими етнічними мотивами. Про них кажуть, що вони могли би виступати як на джазових фестах, так і на “Казантипі” і всюди бути бажаними гостями. А завдяки польському трубачеві та контрабасисту, що приєдналися до гурту, та самій його навдивовижу теплій музиці, вони стали “своїми” для джаз-фанів по обидва боки українського кордону. 

У вівторок на львів’ян ще чекає зустріч із земляками “Shololad+PL” та джазовою поезією групи «МТ-3». А у середу клуб «Picasso» заполонить філософський ф’южн від севастопольських”Fusion Orchestra” та свіжі аранжування джазових стандартів від міжнародного проекту “Fortuna Bartholomew Іnternational”.  

Більше інформації www.dzyga.com 
Звіти та фото:
http://lvivska-plosha.livejournal.com/ 
http://community.livejournal.com/dzyga_in_lviv/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *