Литовці та русичі зустрінуться у дружньому поєдинку вже цих вихідних

Фестиваль середньовічної культури «Ту Стань! – 2013» відбудеться вже у ці вихідні. Цього року до події доєднаються реконструктори з Литовської республіки. Литовці разом із нашими русичами будуть змагатись у середньовічних боях та відновлювати древню культуру.

Загалом делегація з Прибалтики налічуватиме близько 10 осіб. “Важливо, що це не просто воїни – гості з Литви також володіють рідкісними ремеслами, які демонструватимуть на Тустані,” – розповідає Ярема Іванців, координатор реконструкторів на фестивалі. Період історії, який відновлюють литовці, сягає ІХ-ХІІІ століть. Зокрема майстри відомого реконструкторського клубу «PAJAUTA» будуть створювати ювелірні вироби, прикраси зі скла, вироби з дерева, кераміки та кості за традиціями раннього середньовіччя. Додамо, що ремісники цього клубу є постійними учасниками грандіозних фестивалів середньовічної тематики у Литві, Латвії, Польщі та країнах Скандинавії.

Нагадаємо, що з 2 до 4 серпня відбудеться Фестиваль української середньовічної культури “Ту Стань! – 2013”. Фестиваль увосьме пройде в селі Урич Львівської області, в однойменному заповіднику Тустань. Вартість одного фестивального дня – 40 грн, абонемент на весь фестиваль – 60 грн. Організатори закликають приїжджати на подію у історичному одязі та вишиванках.

фото: агенство LUFA