Андрухович, Пагутяк, Москалець та Габор потішать читачів новинками до Форуму

Під час Форуму видавців у Львові, що відбудеться 10-13 вересня, Літературна агенція «Піраміда» та автор книжкової серії «Приватна колекція» Василь Габор репрезентують чотири книги-новинки чотирьох унікальних авторів – «Моя остання територія» Юрія Андруховича, «Мій Близький і Далекий Схід: Брат мій Енкіду» Галини Пагутяк, «Досвід коронації» Костянтина Москальця та «Книгу екзотичних снів та реальних подій» Василя Габора.

«Приватна колекція» Василя Габора – особлива книжкова серія, у якій виходять зразки сучасної художньої літератури. Видання, що й вийшли у межах «Приватної колекції» традиційно стають переможцям книжкових конкурсів та отримують дипломи на всеукраїнських та міжнародних книжкових виставках.
Так, цьогоріч під час 16 Форуму видавців у Львові засновник книжкової серії «Приватна колекція» Василь Габор репрезентує читачам чотири нові книги – «Моя остання територія» Юрія Андруховича, «Мій Близький і Далекий Схід: Брат мій Енкіду» Галини Пагутяк, «Досвід коронації» Костянтина Москальця, «Книгу екзотичних снів та реальних подій» Василя Габора.

У «Моїй останній території» Юрія Андруховича вміщено яскраві поетичні, прозові та есеїстичні тексти письменника раннього періоду творчості, які не тільки заворожують і вражають ориґінальністю і вишуканістю, а й дозволяють якнайкраще зрозуміти феномен Юрія Андруховича в сучасній літературі.
«Книга екзотичних снів та реальних подій» Василя Габора побачила світ уже втретє – цьогорічне видання присвячене до 50-річчя від дня народження автора. У книзі багато тривоги, неспокою і смерті. ЇЇ складно читати спокійно, розслаблено, її мусиш переживати, бо мова – про речі найважливіші. Та коли прочитаєш, відчуваєш себе трохи іншим, оновленим. Новели ніби перетикають одна в одну, витворюючи цілісний світ, реальний і химерний водночас, де сни переходять у дійсність і навпаки. Василь Габор описує сни так, ніби все це відбувається насправді і у якийсь момент починаєш забувати, що мова йде про сон. Хоч, може, це і є та паралельна дійсність, доступитися до котрої може не кожен.
«Мій Близький і Далекий Схід: Брат мій Енкіду» Галини Пагутяк містить несподівані твори східної тематики, у яких авторка глибоко й талановито відтворює світ давніх шумерів та найтонші відчуття людської душі й естетику Країни Вранішнього Сонця.
Костянтин Москалець – автор відомих поетичних та есеїстичних книг, популярних пісень і найзнаменитішої з них – «Вона» у виконанні «Плачу Єремії», письменник-філософ і самітник на зразок Германа – представить на суд читача «Досвід коронації» – свій найповніший прозовий доробок. До книги ввійшли кращі твори автора – роман «Вечірній мед», повість «Досвід коронації» і знамениті оповідання та есеї «Споглядання черешні», «Дев’ять концертів», «Сполохи» і «Нові сполохи», «Людина на крижині» та «Місяць милування місяцем».

джерело: пре-служба Форуму видавців

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *