Стартує щорічний Конкурс дитячого читання «Найкращий читач України – 2011»

Конкурс дитячого читання Найкращий читач України - 2011
Конкурс дитячого читання Найкращий читач України - 2011

1 лютого в Україні почався Конкурс дитячого читання „Найкращий читач України – 2011”.

Конкурс має десятилітню історію і вже всьоме проводиться як всеукраїнський захід.

Традиційно у Конкурсі можуть взяти участь школярі 6-7 класів. Конкурс проводиться на базі дитячих та сільських бібліотек всіх населених пунктів України.

Для участі у Конкурсі дитина має звернутися до найближчої дитячої або сільської бібліотеки, аби детально дізнатися про усі умови. Такий формат проведення Конкурсу має сприяти налагодженню тісніших зв’язків між школами і дитячими бібліотеками. Інформація про конкурс „Найкращий читач України-2011” поширюється через мережу дитячих бібліотек країни, на сайті «Форуму видавців» (http://bookforum.com.ua/knygomaniia), на сайтах інших організаторів і співорганізаторів та у партнерських мас-медіа.

Конкурс проводиться в 3 етапи: відбірковий, районний/міський і обласний. На кожному з них визначається по 2 переможці, які переходять на наступний етап.

Переможці конкурсу – по 2 дитини з кожної області, АР Крим, міст Києва та Севастополя – поїдуть до Львова на Фестиваль дитячого читання «Книгоманія», де на них чекатимуть захоплюючі конкурси, пригоди , незабутні зустрічі з відомими письменниками, співаками, акторами, і, звичайно, призи та подарунки. Фестиваль «Книгоманія» відбудеться 28 квітня – 2 травня в рамках міжнародного львівського дитячого фестивалю.

Конкурс дає можливість його учасникам: здобути перемогу не завдяки особливим талантам і здібностям, а тільки завдяки систематичному читанню. Учасники і переможці конкурсу мають можливість переконатися в тому, що вони не самотні у своїх уподобаннях, подискутувати про улюблені книжки, зустрітися з улюбленими авторами, пережити цікаві пригоди та отримати найкращі для читачів подарунки – комплекти нових книжок від видавництв-партнерів.

У минулорічному Конкурсі участь взяли понад 141 тис. дітей з усіх областей України, АР Крим, міст Києва, Львова та Севастополя.

Конкурс проводиться з метою підвищення рівня особистого розвитку дітей завдяки заохоченню їх до систематичного читання. Організатори прагнуть сприяти створенню належних умов для рівного доступу до книжок і літератури на різних, у тому числі електронних, носіях, всім дітям, незалежно від рівня розвитку, їхніх фізичних та інтелектуальних можливостей, забезпеченості і місця проживання, а також підвищити суспільне значення і роль бібліотек у процесі соціальної адаптації і набуття культурної компетентності дітей.

Завдання Конкурсу:
– виробити у дітей навички самостійної роботи з книгою, підвищити якість і ефективність процесу читання: критично аналізувати, переосмислювати і творчо інтерпретувати прочитане;
– залучити до участі у Конкурсі не менше 50% дітей відповідного віку;
– створити передумови для поступового збільшення кількості учасників у наступні роки, проводити активну роботу із залучення до читання дітей, які не мають навичок чи потреби постійного читання;
– популяризувати найкращі надбання української і світової класичної та сучасної літератури;
– привернути увагу громадськості, державних і недержавних установ та організацій, засобів масової інформації до проблеми дитячого читання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *