Марія Матіос презентує на 20. Форумі видавців нову книжку

13 вересня о 15.00 у Палаці мистецтв відбудеться презентація нової книжки Марії Матіос «Черевички Божої Матері».

Нова повість письменниці – це трагічна буковинська історія червня-липня 1941 року, в якій і справді нема пересичення правдою.
Іванка Борсук – головна героїня книжки, що перекочувала зі сторінок повісті «Москалиця», у свої дванадцять рочків розуміє найголовніше: що є Добро і що є Зло.
Бездоганне знання народ-них традицій і гуцульських вірувань, людської психології та історичних фактів і на цей раз дозволили Марії Матіос відтворити особливу драму людини ХХ століття на території, яку історик Тімоті Снайдер назвав «кривавими землями».

Марія Матіос є корінною гуцулкою. Вперше надрукувала вірші у 15 років. Здобула освіту українського філолога.
У 1992 р. дебютувала у журналі «Київ» із новело. «Юр’яна і Довгопол». Близько 10 років присвятила журналістиці, редагувала газету машинобудівного заводу у Чернівцях. Співзасновниця науково-літературного «Буковинського журналу».

Наразі живе у Києві. Цікавиться психологією, етнографією, городництвом та квітникарством.

Окрім презентації книги, Марія Матіос візьме участь у жіночій дискусії письменниць «Історії жінок і жінки в історії». За участі письменниці також відбудеться дискусія «Імператор хвороб: перемогти хворобу, жити з хворобою, гідно померти», яка буде проедена за підтримки фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».