У Львові навчатимуть перфомансу та контактної імпровізації

Із 30 серпня по 11 вересня тут відбудеться єдиний фестиваль перфомансу в Україні «Дні мистецтва перфоманс у Львові».

Вже вп’яте у рамках «Днів» діятиме «Школа Перфомансу», де можна буде безкоштовно вчитися у провідних майстрів жанру. Цього року тема «Днів» означена, як «Лабораторія міждисциплінарності перфомансу». «Школа Перфомансу» досліджуватиме перфоманс не тільки як самодостатній жанр, але і як форма вираження, що пронизує всі види сучасного мистецтва. Вперше тут відбудуться майстер-класи із сучасної пластики у «Школі контактної імпровізації».

Таким чином, «Школа» об’єднає два блоки: «Школа контактної імпровізації» (1-4 вересня) та «Школа Перфомансу» (4-8 вересня).

Під час навчання у «Школах» можна буде відвідувати покази перфомансів, вистави театрів сучасної пластики та лекції відомих митців, а по завершенні учні зможуть продемонструвати свої ідеї.

Участь у «Школі Перфомансу» та «Школі контактної імпровізації» – безкоштовна.

Для участі потрібно заповнити АНКЕТУ (у прикріпленні) та надіслати до 30 серпня 2013 р. на адресу dzygainfo@gmail.com. Увага – кількість місць обмежена.

«Школа контактної імпровізації»

Час: 1-4 вересня, 10:00-14:00

Місце: ЛНУ ім. Івана Франка (вул. Стефаника, 16A)

Викладачі: Івона Ольшовська, Маґдалена Радловська, Пауліна Сьвєньцаньська (Польща)

Майстер-класи із технік contact improvisation та improvisation «Tangible instinct» (інстинкт дотику) проходять у рамках потужного проекту українсько-польського культурного обміну «ArtNastup», що відбувається разом з «Днями мистецтва Перфоманс у Львові». Заняття будуть проводитися у двох групах – професіонали (для танцюристів, акторів, осіб з підготовкою зі сценічного руху) та аматори (для всіх, зацікавлених пізнаванням та розвитком власної експресії). Майстер-класи вестимуть танцюристки і тренерки сучасного танцю з багатолітнім досвідом. Навчання завершиться показом майстер-класної роботи work in progress у просторі львівського середмістя.

* контактна імпровізація – це спонтанний і креативний танець, позбавлений передбачуваності та тривіальних рухових схем, його форми створюються без попереднього планування. Ідеологом є американський танцюрист і хореограф Стів Пекстон.

«Школа перфомансу»

Час: 4-8 вересня, 10:00-14:00

Місце: Театр юного глядача (вул.Гнатюка,11)

Викладачі: Януш Балдиґа (Польща), Родді Гантер (Великобританія)

Для українських молодих митців це досі єдиний шанс безкоштовно навчатися перфомансу у авторитетних майстрів . Кожного року до «Школи» з’їжджається близько пів сотні учнів з різних міст України та Польщі. Проведення «Школи Перфомансу» суттєво вплинуло в Україні появу нового покоління перфомерів та розвиток перфомансу, як жанру без якого неможливе повноцінне існування сучасного мистецтва. Цьогоріч навчання відбуватиметься у двох групах: початківці і учні з кількарічним досвідом попередніх шкіл. Після школи, кращі учні демонструватимуть свої перфоманси.