Австрійський режисер Флоріан Похлатко отримав гран-прі VI ЛМФКФ Wiz-Art

28 липня 2013 року у Львові завершився VI Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art, що проходив під гаслом «Всесвіт складається не з атомів, а з крихітних історій».

На церемонії закриття у Львівському палаці мистецтв нагородили переможців міжнародного конкурсу та найкращий український фільм, обраний глядачами.

Спеціальну відзнаку журі отримав фільм ХАМОН, Іріа Лопез (Великобританія); нагороду за найкращий сценарій – НЕДОНОШЕНИЙ, Гунхільд Енгер (Норвегія), приз за найкращу режисуру –РІЧКА, Тарквін Незервей (Австралія); гран-прі Wiz-Art 2013 – МОЖЛИВО, Флоріан Похлатко (Австрія). Приз глядацьких симпатій в українськійпрограмі фільмів «Знято» здобув ДОТОРКНИСЬ І ПОБАЧ львівськогорежисера Тараса Дроня.

За шість днів, впродовж яких тривавWiz-art 2013, його відвідали понад1600 гостей зі Львова та інших містУкраїни, а також спеціальні гості з Великобританії, Австрії, Польщі, Литви, Швейцарії та Росії. Крім трьох конкурсних і десяти позаконкурсних програм у рамках Фестивалю відбулася серія освітніх зустрічей і майстер-класів Wiz-Art Lab 2013. У ній взяли участь українські режисери Тарас Дронь і Дмитро Сухолиткий-Собчук, німецький режисер Кай Штаніке, австрійські режисери Міхаель Ріттмансберґер і Флоріан Похлатко, швейцарська режисерка, сценаристка та акторка Марія Зіріст і директор Лондонського фестивалю короткометражних фільмів Філіп Ілсон.