Тиждень Актуального Мистецтва продовжиться перфомансами

У Львові триває бієнале «Тиждень актуального мистецтва». 31 серпня та 1 вересня на «Тижні» відкрилися авторські проекти, які можна оглянути на відомих арт-територіях Львова.

5 вересня у рамках «Тижня» почнуться «Дні мистецтва перфоманс у Львові» та «Школа Перфомансу» під куруванням Тамар Рабан з Ізраїлю та Януша Балдиґи з Польщі.

Темою «Тижня» цього року є «Непевність».

ПРОГРАМА

«Тиждень актуального мистецтва» підійшов до середини. Упродовж перших днів «Тижня» відкрилося близько двадцяти авторських та кураторських проектів, які можна оглянути до 9 вересня. Також до Львова завітали класики сучасного українського мистецтва Тіберій Сільваші, на лекцію котрого зібрався цілий «БернарденГарден» людей, та Анатоль Степаненко, який показав фото-перфоманс.

За кілька днів, із 5 до 8 вересня у рамках «Тижня актуального мистецтва» проходитиме фестиваль «Дні Мистецтва Перфоманс у Львові» та працюватиме «Школа перфомансу». Основним місцем проведення перфомансів стане Порохова Вежа.

Покази перфомансів розпочне молоде покоління українських перфомерів – випускники минулорічної «Школи» Юрко Білей, Павло Ковач (junior), Василь Одрехівський та Ярина Шумська. У програмі «Днів» також можна буде побачити перфоманси українців Василя Бажая, Мирослава Вайди, Володимира Топія, майстрів перфомансу з Ізраїлю Ґая Ґутмана і Мішел Шрайбер, поляків Януша Балдиґи, Кароліни Кубік, Вальдемара Татарчука, Моніки Шидловскої, а також Найджела Ралфа з Ірландії та Надін Суре із Канади. Надін Суре показуватиме перфоменс у подвір’ї «БернарденГарден».

Цьогоріч на «Школі Перфомансу» лекції та майстер-класи будуть проводити Тамар Рабан, Януш Балдиґа, Вальдемар Татарчук та Найджел Ралф. До навчання у “Школі Перфомансу” зголосилось більше сорока учнів із Львова, Києва, Харкова, Одеси, Вінниці, Херсонської та Тернопільської області, Любліна, Ченстахови та Варшави. Це в основному люди мистецького спрямування: студенти мистецьких навчальних закладів, актори, дизайнери, танцюристи, працівники арт-галерей, хоча є також і програмісти, і журналісти, і економісти. Навчання у «Школі» є традиційно безкоштовним. На завершення 8 вересня свої перфоманси покажуть вчителі та випускники «Школи».

Зараз на «Тижні» можна подивитися:

у подвір’ї Палацу Мистецтв: спільна праця митця з Англії Олега Воронка, львів`янина Ігора Слободяна, франківського художника Олекси Фурдіяки та відомого джазового музиканта Юрія Яремчука – предметно-звукова інсталяція «Дудіння», котра 7 вересня о 19:00 стане об`єктом для звукового перфомансу . Поруч (в сквері біля Палацу мистецтв) на одному з дерев можна побачити інсталяцію «Селекція» молодого львівського митця Тараса Котляра.

на третьому поверсі Палацу Мистецтв: виставлено проекти Влодка Кауфмана «Риботерапія», Дениса Струка «Листи з пустки», молодих ужгородських митців Павла Ковача (джуніора) , Юрка Білея та відомих польських митців Ярослава Першка і Яцека Яґельського.

у арт-просторі на вулиці Шевській, 1: медіа проект «Непевність» за курування історика мистецтв Богдана Шумиловича, котрий концепційно поєднав твори поляка Кшиштофа Войчеховскі, литовця Йонаса Мекаса та українців Андрія Бояровa, Михайла Французовa та Олега Чорного.

галереї «Іconart»: інсталяція «Артефакт» Михайла Барабаша.

у галереї «Дзиґа»: інсталяції «Фотоальбом» Влодимира Стецьковича та «Тінь» Анатоля Степаненка.

у фотоклубі «5х5»: фото-відео проект «Меблі з Гадяча» подружжя митців із Харкова Юлі Дроздек та Василіси Незабаром.

у Музеї Ідей: інтерактивний арт-проект «Україна Кричевського», Василя Лінде-Кричевського з Венесуели, полтавчанина Владислава Буніна та львів’янина зі США Олега Демка; кінетичний проект «Посивіння» Данііл Ґалкіна із Дніпропетровська; малярство Юрія Коваля «Quattuor elementa» під куруванням Романа Ганкевича; відео проект «Стирання» Сергія Петлюка та інсталяція Олексія Хорошка і Юрка ВовкоГона «… над срібною землею».

Історична частина міста: інсталяції Олега Перковського «Добудова».

Також тривають Паралельні проекти.

На пл. Арсенальній розміщується інсталяція «Відкрита галерея» Відкритої групи (Юрій Білей, Антон Варга, Павло Ковач (джуніор), Олег Перковський, Євген Самборський, Стас Туріна). Також інсталяції учасників групи є у галереї «detenpyla». На вул. Вірменській розташована інсталяція Ярослава Футимського. А у квартирі на вул. Єфремова триває малярський проект «Континуум» формації з Ужгорода «Кружка Есмарха» (Віктор Мельничук, Іван Небесник, Олег Сусленко, Руслан Тремба).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *