До VII «КіноЛева» відкриють провулок Параджанова

фестиваль кіно Кінолев

22-26 серпня 2012 року у Львові проходитиме VII Міжнародний фестиваль незалежного кіно «КіноЛев».

Цьогоріч фестиваль обрав своїм патроном видатного режисера Сергія Параджанова – вірменина, народженого у Грузії, вільного і великого творця українського кіно.

У переддень фестивалю, 21 серпня о 18.30 год. у Вірменському дворику відбудеться урочисте найменування провулку іменем Сергія Параджанова та прес-конференція за участю представників «КіноЛева» і кнайпи «MonsPius», що долучається до цієї події. З нагоди відкриття «MonsPius» організовує для гостей о 19.00. передпоказ фільму Романа Ширмана «Небезпечно вільна людина».

На відміну від багатьох інших трагедійних кінотворів про Параджанова, цей фільм – «весела історія про винахідливого художника».

Фільм вийшов живий, легкий і вишуканий. Умовний, як східний тост. І, знову ж таки, як східний тост, самодостатній. Йому треба просто радіти. Не мудрувати, не препарувати його, а як на путящому застіллі додавати власні небилиці про леґендарного мистця.- Л.Лємєшева, KINO-KOLO

Особливим гостем VII«КіноЛева» є Левон Григорян – вірменський актор, сценарист та режисер, асистент і учень Параджанова, автор книг про нього, і навіть рятівник його творчого спадку.

Кнайпа «MonsPius» приймає у себе почесного гостя, і запрошує 24 серпня о 20.00 на відкриту вечірню розмову з Левоном Григоряном. Як твердить сам режисер, робота з Параджановим стала для нього «третім університетом»: він написав дві книги про Сергія Параджанова та його кіно, а також зняв п’ять кінофільмів, три з яких будуть показані на цьогорічному фестивалі «КіноЛев».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *