На фестивалі «FаnARTia» Місько Барбара представить свій міжнародний роково-поетичний проект

фестиваль «FаnARTia»
фестиваль «FаnARTia»

20 червня у Львові в офіційній фан-зоні чемпіонату Європи з футболу 2012 року стартує масштабний мистецький фестиваль «FаnARTia.ФанАРТія». У перший день фестивалю, присвячений літературі і рок музиці, культовий львівський музикант Місько Барбара представить свій новий проект разом із Йозефом Остржанскі (Чехія) та Раяном Сокашем (США).

Окрім «Михайло Барбара project» 20 червня на сцені фестивалю «FаnARTia» виступатимуть музично-поетичні проекти Сергій Жадан та «Собаки в космосі», «ZSUFF» & «Zavadskyj», «Quarpa» і «DrumТиАтр». Вдень на території фан-зони відбуватиметься показ фільмів про українських поетів та прослуховування авторського читання віршів проекту «Живі голоси».

Вхід вільний.

Музиканти про проект: «Англійська, польська, чеська, українська – насправді, їхньою рідною мовою є музика. Місько зі Львова переїхав до Харкова, Йозеф із Праги, але зараз живе у Києві, Раян змінив Чікаґо на Краків. Мабуть, саме це і поєднує музикантів – вони не бояться розпочинати все з початку, ризикувати та занурюватися в інші мови й обставини. Йозеф і Раян поки не знають української, але вже закохані в нашу поезію: Сашко Ірванець, Михайль Семенко, Назар Гончар, Василь Герасим’юк, Юрко Позаяк, Кость Москалець, – надихнули їх на творення нових композицій. Водночас Місько Барбара співає англійською, польською та чеською. У Львові музиканти презентуватимуть зовсім нові композиції, а також ремікси своїх старих речей».

Йозеф Остржанскі – композитор, гітарист, басист. Його музична кар’єра почалася в легендарній групі «DUNAJ» з Івою Біттовою. Також грав в альтернативному тріо «E» та проекті «RALE» (Чехія, Франція, Японія), працював з французькими художниками сучасної танцювальної сцени був менеджером гуманітарних проектів на Північному Кавказі, Шрі-Ланці та Індонезії. З 2008 року виступає з групами «BOO» та «KUZMICH ORCHESTRA».

Раян Сокаш вивчав фотографію в Колумбійському коледжі в Чікаґо. В той же час він заснував аудіо-візуальний проект “Let Me Introduce You To The End”. Працював асистентом джазмена Біла Русо, що, як він сам вважає, і визначило його майбутнє. Після смерті видатного музиканта Раян переїхав до Кракова, де продовжує займатися музикою та фотографією, а також веде авторську програму “Socash And The Stars”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *