Фестиваль Свірж зірвано (оновлюється) – оновлено 2 серпня, 19:55

Як інформує видання ZAXID.NET, 1 серпня, у другий день проведення фестивалю “Свірж”, ще в обід техніки почали розбирати головну сцену. О 17.00, коли мав розпочатися концерт, директор компанії “Артмакс інжиніринг” Богдан Зінько заявив журналістам, що сьогодні і завтра сцени, змонтовані їхньою компанією, працювати не будуть.

“Все зводиться до нефаховості організаторів. Вони проплатили артистам і нам перші внески за договорами. У договорах була прописана поетапність проплат. Однак все відтягувалося до 31 липня, ні вчора, ні сьогодні зранку грошей нам не заплатили”
, – зазначив Б.Дзюнько. “Ми не причина зриву фестивалю, а наслідок, бо артисти не виступатимуть, їм не заплатили.”

Організатори розраховували на 50 тис. гостей, в той час як вдалося реалізувати лише 5 тис.

Б.Зінько повідомив, що за попередніми підрахунками, його фірма зазнала 700 тис. грн. збитків.

Cьогодні і завтра на фольк-сцені виступатимуть лише ті гурти, які погодяться на зміну місця виступу і те, що вони залишаться без гонорару. Серед них може бути молдовська зірка Євробачення «Здоб ши Здуб», українські AtmAsfera, Mad Heads XL, Юркеш, Esthetic Education, Воплі Відоплясова, американський The Klezmatics, французький Speed Caravan, чеський Cankisou та кілька десятків інших гуртів.

Вчора вже безкоштовно встигли висупити “От Вінта” та “Гуцул Каліпсо”. Заплатили за виступ лише Ніно Катамадзе.

Фестиваль організовував продюсерський центр “Габрі”, директор – Арміне Габріелян.

Оновлення від 1 серпня 22:47

Як зазначила в розмові з ТСН Арміне Габріелян,- “Зібралося дуже мало людей, набагато менше ніж ми очікували. Відповідно нема потреби ні у великій сцені, ні у рок сцені. Ми всю програму зробили на флк-сцені, яка буде працювати цілодобово”.

Однак Богдан Дзінько наголошує, що причина зриву в непрофесійності організаторів. “Організацією фестивалю займалися молоді та непрофесійні люди, середній вік яких 20 років. Відміна фестивалю може мати різні наслідки: люди можуть обуритись, взяти палки, почати все громити.”

{highslide type=”iframe” url=”http://tsn.ua/bin/player/embed.php/146845″  outlineType=”rounded-white”  width=420 height=376}відеорепортаж ТСН про Свірж
{/highslide}

Музичному виданню ФаДієз вдалося зв’язатися з учасником та менеджером гурту Фліт Ігорем Озарком: “Ми вже приїхали додому до Франківська, нам невідомо чому так сталось, реклама була хороша. Гонорар нам не заплатили, незважаючи на підписаний контракт, не знаю чи він взагалі нам якось допоможе, щодо інформації про втечу організаторів можу зазначити те, що вранці ми їх ще бачили”. Також на запитання про можливість безкоштовного виступу Фліта Ігор додав: “Ми не будема так грати, пояснювати це рішення я не буду”.

Оновлення від 2 серпня, 10:31

Окрім Ніно Катамадзе, якій все ж заплатили гонорар єдиною покищо отримавшою гонорар українською групою є “ФлайzZzа”. Виданюю МузСпільнота вдалося взнати про ситуацію на фестивалі Свірж в учасників гурту

Івашка (“ФлайzZzа”): “Організовував приїзд та виступав у ролі куратора Діма. Я цілий вечір (примітка – 31 серпня) бігав за ним. Він (цей Діма) – далеко не “шишка”, а дрібний виконавець. Йому десь 23 роки, не більше. Я йому сказав: “Я не відходжу від тебе, поки ти мені не віддаєш гроші”. Він пішов до Арміне та “компанії”, поговорив з ними хвилин 15-20, про що – було не чути. Потім ми пішли до фінансового розпорядника (тітка, що завідувала грошима на фесті). Вона перепитала у Діми, чи дала Арміне дозвіл виплатити домовлену суму. Я назвав суму, вона зібрала гроші по касам. Сказати,що там вийшов “галяк” – неправда. З нами розплачувались купюрами у 100, 200 та 500 грн. Я ще тоді зрозумів, що це було тільки інсценування того, що грошей нема, по касам зазвичай такі гроші не збираються. Якщо справді б збирали тільки те, що було на касі, там були б купюри по 5, 10 та максимум 20 гривень.
Звук був нормальний в принципі. Людей – як для такого глобального фестивалю – було не дуже багато, але вони були”

Окрім цього багато учасників та виконавців ставлять під сумнів чи допоможуть їм підписані контракти отримати гонорари, і чи взагалі молжна вважати дійсною фестивальну документацію видану агенції Габрі на створення МІЖНАРОДНОГО фестивалю.

Оновлення від 2 серпня 19:55

“Esthetic Education не виступлять на фестивалі Свірж, зірваному з вини організаторів. Ми приносимо свої вибачення глядачам, обдуреним організаторами фестивалю. Ми знаємо, як багато людей приїхало, щоб почути музикантів, заявлених на другий і третій день фестивалю і до останнього моменту сподівалися, що ситуація вирішиться позитивним чином. Проте, цього не відбулося і ми повертаємося до Києва. Ми довго готувалися до цього фестивалю і дуже жаліємо, що виступ зірвався. Сподіваємося, що людям буде виплачена компенсація і чекаємо з нетерпінням наступної можливості зіграти в Львові.” – сказав Дмитро Шуров в заяві для фанів з офіційного сайту ЕЕ

{highslide type=”iframe” url=”http://www.youtube.com/v/ZwuTcN3KDHY&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en&feature=player_embedded&fs=1″  outlineType=”rounded-white”  width=425 height=344}відеозаява гурту Esthetic Education{/highslide}

За інформацією: Zaxid.net, ТСН, ФаДієз, МузСпільнота, http://estheticeducation.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *