У Львові відбудеться масштабний арт-проект «Тиждень актуального мистецтва»

«Тиждень актуального мистецтва»Із 28 серпня по 6 вересня у Львові відбудеться надзвичайно вагома подія в сучасному мистецькому житті України – «Тиждень актуального мистецтва». Вдруге у Львові пройде великий проект актуального мистецтва (contemporary art), покликаний пропагувати та розвивати сучасне мистецтво.

Упродовж «Тижня» відбудеться понад 50 проектів від більше 40 митців з України, Польщі, Франції, Швейцарії, США, Австрії, Білорусії, Австралії, Сербії. Проект поєднає перформанси, інсталяції, проекти «нових медіа», відео, кінопокази, круглі столи, лекції, дискусії та майстер-класи.

У 2008 році темою проектів «Тижня» була «Потенція Порожнечі», цього року «Тиждень актуального мистецтва» проходитиме під темою «Б.Н.» (без назви). «Б.Н.» – це відмова від ярликів, схем трактування; це спонукання глядача до пошуку власних алгоритмів розуміння.

На проект спеціально запрошені відомі майстри актуального мистецтва Ервін Редл (США), Андрій Сагайдаковський та Ігор Янович.

Структура «Тижня» складається із трьох блоків:

• Авторські проекти (координатор Володимир Кауфман)
Цей блок поєднає найрізноманітніші вияви творчості знаних митців. Перформанси, інсталяції, та інтерактивні проекти презентуватимуть визнані постаті актуального мистецтва.

• Дні Мистецтва Перформанс у Львові (куратор Януш Балдига, координатор Вальдек Татарчук)
Наповненням цього блоку стануть перформанси, які заполонять центр міста та проходитимуть в різний час доби, шокуючи чи заворожуючи публіку та випадкових свідків…

• МедіаДепо (координатор Богдан Шумилович)
У 2009 році МедіаДепо фокусуватиметься на відео-творах про утопію та про міські утопії. Цей блок презентуватиме новинки найпрестижніших європейських фестивалів «нових медіа»: «ARS Electronica», «Інтерфільм», «Імпакт», «Відеомедея», «Трансмедіале», «Відеолог», «WRO»… На завершення МедіаДепо пропонує зроблено спеціально для Львова підбірку творів Йонаса Мекаса та Джорджа Макунаса. Програма супроводжуватиметься експериментальними сетами у супроводі відео 1980-1990х років. 

Проекти «Тижня актуального мистецтва» відбуватимуться в історичній частині Львова: галереї «Дзиґа», на площі перед монастирем Бернардинів, в Музеї Ідей, в Центрі міської історії Центрально-Східної Європи, у Музеї етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України, в галереї мистецтв «Primus», під оборонними мурами монастиря Бернардинів, у парку біля Порохової Вежі та на інших територіях міста. Основним простором «Тижня» стане «Фабрика Повидла», що розташована на «Рогатці» (вул. Б.Хмельницького, 124).

Доповненням до «Тижня» стануть вечірні програми на «Фабриці Повидла», що поєднуватимуть музику, візії та тексти за участі: Юрія Яремчука, Юрія Іздрика, Остапа Сливинського, Марка Токара, Вацлава Зімпеля, формації «RESTart» (відеозвук), «Проекту Медіатеатр» (Юрій Синенький, Наталя Ільчук) та формації «Зелені сестри».

Деталі: «Тиждень актуального мистецтва» та на сайті Дзиґи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *