Свіжі новини від фестивалю «Fort.Missia-2009»

Програма Першого міжнародного мистецького фестивалю «Fort.Missia» збагатилась ексклюзивами. Сьогодні оргкомітет безкоштовного експериментального фестивалю «Fort.Missia-2009» остаточно затвердив програму дійств, які відбуватимуться 10-12 липня на оборонних фортах Першої світової війни неподалік с.Шегині.

«Fort.Missia», окрім традиційного набору літніх фестів, поєднуватиме літературні імпрези від проекту «Kabi.net», джаз, електронну та експериментальну музику, рок, фолк, мультимедійні проекти та акцентуватиме на сучасному мистецтві.
 
Серед нових родзинок фестивалю:

  •     Першоий міжнародний мистецького фестивалю «Fort.Missia»Повністю нова джазова програма від переможців «Флюгерів Львова-2009» гурту «Ad libitum». Презентація композицій майбутнього альбому від етно-джазового гурту «ShockolaD», які щойно випустили CD «Покоси» та не можуть зупинитись. Нова програма «Orchestra Vito» під назвою «Tango-Crash», котра поєднає твори Астора П’яццоли та власні обробки латиноамериканської музики. «Мертвий Півень» виконуватиме пісні на вірші Юрія Андруховича із останнього альбому «Made in ЮА». Окремим проектом спеціально для фестивалю стане виступ майстрів джазової імпровізації Марка Токара та Waclawa Zimpela у поєднанні із мулитимедійним проектом і перформансом Олексія Хорошка. Ще один Україно-Польський проект «DagaDana» супроводжуватиметься мультимедією Сергія Петлюка.
  •  Доєднались до фестивалю і експериментальні музично-мистецькі проекти з Тернополя, які своїми виступами обіцяють «зірвати стріхи» навіть найбільш вибагливим естетам. Інді гурт «Зелені Сестри» поєднуватимуть електро-фолк із відеоартом та перформенсами. Проект «Electrostatic Death» імпровізуватиме на антикварних комп’ютерах, ігрових консолях, контроллерах та іншій цікавій машинерії. А славнозвісний «ZSUF» до спеціальної програми на фестиваль «Fort.Missia» готує оборонне відео «Химери війни», лазерне шоу, та костюмований відеперформанс «Камуфляж».
  •     Для фестивалю створила програму і формація діджеїв та віджеїв «RESTart». Крім того, до виступів львівських діджеїв середовища «Funkmasters» приєднаються польські DJ Hosh із формації «Sen-C Rollers» та DJ Smola із формації «ShamanaGurus».

ПОВНУ ПРОГРАМУ ФЕСТИВАЛЮ 
та додаткову інформацію дивіться на сайтах: www.dzyga.com та www.fortmissia.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *