На фестивалі “Підкамінь” очікують по 7-10 тис. гостей щодня

23-25 липня в селищі Підкамінь, що у Бродівському районі Львівської області, вчетверте відбудеться однойменний етно-рок-фестиваль «Підкамінь». Як поінформував 17 червня під час прес-конференції депутат Львівської обласної ради, співголова оргкомітету фестивалю Олександр Ганущин, уже на 90% погоджено перелік гуртів, що виступатимуть протягом цих днів.

За його словами, зараз ведуться переговори із гуртами ВВ, ТіК та “Гайдамаки” щодо того, хто із них стане хедлайнером “Підкамінь-2010”.

Загалом понад 40 музичних гуртів з України, Білорусії, Росії та Польщі подали заявки оргкомітету на участь у фестивалі. Планується, що гості фестивалю зможуть почути “Юркеш” (Київ), “Млада” (Київ), “Сонце” (Київ), “Камогрядеши” (Київ), “Веремій” (Київ), “Цвіт кульбаби” (Київ), “КораЛЛі” (Івано-Франківськ), “Крапка” (Запоріжжя), гурт Володимира Вермінського (Тернопіль), “Bandur band” (Харків), “Русичі” (Одеса), “Unia” (Білорусь). Не виключено, що цей перелік буде розширюватися і уточнюватися, про що можна буде дізнатися на сайті фестивалю.

Традиційно вхід на фестиваль буде безкоштовним для тих, хто приїде у вишиванці, або чий одяг міститиме елементи української вишивки. Тим, хто на це не спроможеться, на вході пропонуватимуть придбати хустинку чи інший аксесуар з вишивкою за ціною близько 30 грн.

Впродовж фестивалю діятиме алея ремесел та алея презентації цікавинок місцевих рад Бродівщини. З народних умільців за участь у фестивалі грошей не братимуть.

До наповнення програми фестивалю активно долучилася комісія у справах молоді Львівської архиєпархії УГКЦ. Як поінформував під час прес-конференції голова комісії отець Тарас Милян, волонтери залучатимуть молодь до дискусійних круглих столів на екуменічну, моральну тематику, що сприятимуть самовизначенню молодих людей, організують велику теренову гру, та банси – колективні руханки під музику. У неділю, 27 липня, відбудеться Божественна Літургія.

О.Ганущин зазачив, що оргкомітет вирішує питання забезпечення належних побутових умов на час фестивалю у Підкамені. “Працюватиме наметовий табір. Для поселенців будуть забезпечені питна вода, вбиральні, душі. Зараз ми шукаємо підприємців, які б взялися забезпечувати відвідувачів фестивалю їжею за доступними цінами – 10-15 грн”.

Він зазначив , що у перші два дні фестивалю оргкомітет розраховує прийняти 7-10 тис. відвідувачів, в основному – молодь, в останній день фестивалю очікують на “поважне панство” Бродівщини. За його словами, буде забезпечене транспортне сполучення. 23 липня зі Львова та Тернополя та 25 липня з фестивалю у міста курсуватимуть автобуси.

джерело: zaxid.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *