18 вересня заньківчани відкриють 92-ий театральний сезон

Наше  місто уже давно здобуло собі прізвисько міста кави, завдяки цьому  напою, міста книг – завдяки щорічному  книжковому ярмаркові, та вочевидь не дивно, що його називають містом театрів, адже щойно закінчується літо – усі театри старого Львова прочиняють свої двері й розсипають містом анонси про прем’єри та новинки театральних постановок. Приємно, що осінь у нашому місті приносить стільки позитиву й високого мистецтва.

Щоразу заньківчанська трупа дарує львів’янам нові враження та емоції від своїх постановок. Попри усілякі економічні кризи, політичні негаразди та передвиборчі перепитії – театр живе, творить мистецтво та вабить до себе все нового й нового глядача. Не це не може не тішити.

92-й  сезон НАУД театрі ім. М. Заньковецької розпочинає не просто прем’єрою, а ще й відразу декількома значними ювілеями. Насамперед 90-річчям народного артиста України Олександра Боніфатійовича Гринька (26 вересня). Після нього до своїх уродин (1 листопада) готуватиметься художній керівник театру народний артист України, лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка Федір Стригун, а наприкінці листопада 50-річчя святкуватиме й генеральний директор – Андрій Мацяк.

     Щодо  новинок у репертуарному сенсі, то першою стане драматургічна версія «Трьох товаришів» В. Сікорського за мотивами твору Е.-М. Ремарка. Саме цей роман німецького автора не втрачає своєї актуальності вже понад півсторіччя. Своє індивідуальне бачення цієї оди коханню та дружби заньківчанський режисер подасть 26-27 вересня в прем’єрних показах вистави.

     Також мистецькими подарунками стануть постановки Б. Ревкевича «Поліана» Е. Портер та Г. Шумейка «Він прийшов» за твором Дж. Прістлі. Алла Бабенко цього року втілюватиме образ Соломії Крушельницької у виставі «Соломея» за п’єсою Р. Горака. Щодо художнього керівника театру Федора Стригуна, то він обрав для своєї режисерської постановки п’єсу Г. Квітки-Основ’яненко “Сватання на Гончарівці”.

     Леся  Кічура
     редактор  літературної частини
     НАУД  театру ім. М. Заньковецької

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *