Ювілейний сезон Першого українського театру для дітей та юнацтва

Цьогорічне  відкриття театрального сезону Першого  українського театру для дітей та юнацтва пройшло як ніколи гучно, що й не дивно, адже сезон таки ювілейний  – не кожного ж року виповнюється 90! І, власне, «пройшло» воно центральними вулицями Львова, б’ючи у барабани, свистячи у свистки, дудячи у дудки, горлаючи у горла – гасла і привітання самим собі (хто ж то найперше привітає, як не сам себе!) – у веселій компанії байкерів, коней, котів-собак, дітей-батьків, бабусь-дідусів, фоторепортерів-журналістів, і, напевно таки, з обов’язковим натовпом надихаючих Муз, словом, – «так добре собі ішли». І приєднувались до нас люди, які, можливо, ніколи й не чули про такий театр, а, може, й чули, та не бачили, а може й бачили, та не звертали уваги, а може й звертали, та захотіли звернути увагу знову, словом, – і побачили всі, що добре воно.

    Отож, так-от почавши, не годиться збавляти обертів, тож ми і не збавляємо, а робимо все, щоб львів’яни могли пишатися, що у їхньому місті творить (і як творить!) перший у світі дитячо-юнацький театр. А тому поспішаємо викласти наші «творчі плани» на цей сезон – плани, зауважимо, грандіозні, і навіть, скажемо чесно, – «наполеонівські» плани!

    Найближчим  часом (у листопаді) вечірній репертуар театру поповниться ще однією назвою – культовою комедією «всіх часів і народів» «За двома зайцями» М. Старицького, яку ставить спеціально для цього запрошений тернопільський режисер Вячеслав Жила. На початок зими запланована інша прем’єра: режисер Роман Валько представить свою версію знакового твору англійської та світової літератури «Пригоди Олівера Твіста» Ч.Діккенса. І, нарешті, одна з найосновніших подій цього театрального сезону – це постановка, за яку в січні у нашому театрі візьметься не хто інший, як найвідоміший виходець із Першого українського театру для дітей та юнацтва легендарний Роман Віктюк. Як бачите, таки варто слідкувати за афішами.

    До  речі про афіші. Цього року ми плануємо цілковито оновити і осучаснити обличчя театру, розробивши нові логотипи та новий дизайн афіш. До того ж на них з’явиться адреса сайту театру (котрий зараз теж активно розробляється), оскільки повноцінному прогресивному сучасному театру без сайту – як без рук. Тому зустрічайте нас, незабаром, і в Інтернеті.

    Але найважливіші святкування очікують нас (і Вас) у березні, коли театр святкуватиме свій 90-ий День Народження. Саме на цей час заплановані основні урочистості, зокрема проведення театрального міні-фестивалю, склад учасників якого поки що не розголошується (скажу тільки, що спеціальний гість фестивалю – Сашко Лірник) та відкриття Камерної сцени театру.

    Словом, нас чекають грандіозні справи, а Вас – грандіозні враження. Тож яскравого і незабутнього нам всім сезону!

джерело: прес-служба театру

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *