Львівський Муніципальний театр змінив назву

На сесії міської ради, 21 квітня, було прийнято ухвалу про зміну назви установи “Муніципальний театр”.

Відтак, назву Муніципального театру змінено на Львівський драматичний театр імені Лесі Українки. Муніципальний театр цього року, у рік Лесі Українки, активно долучився до святкувань пам’яті великої поетеси та поставив драму-феєрію “Лісова пісня”.

Назва “Муніципальний театр” не відображає суті творчості колективу театру. Окрім Київського національного театру російської драми ім.. Лесі Українки в Україні немає театру, який би носив ім’я великої української поетеси. Тому назва “Львівський драматичний театр імені Лесі Українки” дозволить увіковічнити пам’ять про поетесу в назві львівського театру. Це важлива подія в культурному житті міста. Для колективу присвоєння цієї назви стане великим стимулом для нових творчих досягнень в царині українського театру., – зазначив заступник начальника управління культури Любов Коломієць.

Нагадаємо, Муніципальний театр було засновано 18 грудня 2007 року. Театр створено на базі розформованого Драматичного театру Західного оперативного командування.

У репертуарі театру – сучасні театральні форми на базі традиційного українського класичного театру. Це нова інтерпретація класичної драматургії, поєднання жанрів драматичного театру, пластики, балету, вокалу, тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *