У Львові презентують оперу, яка отримала Шевченківську премію-2010

8-9 квітня на сцені Львівського національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької виступатиме трупа Національного академічного театру опери та балету України ім. Т. Г. Шевченка. Вони привезли свою прем’єру – балет «Володар Борисфену» та оперу «Норма», за яку ті, хто працював над нею, отримали Шевченківську премію-2010.

Про це 8 квітня на прес-конференції повідомив генеральний директор Національного академічного театру опери та балету України ім. Т. Г.Шевченка Петро Чуприна.

Відтак, сьогодні, 8 квітня, відбудеться балет «Володар Борисфену» Є.Станковича (початок о 18:00), 9 квітня усі охочі зможуть побачити оперу «Норма» В. Белліні (початок о 18:00), яка, як зазначив радник прем’єр-міністра Анатолій Толстоухов, з’явилась у межах проекту «Україна: Історія великого народу». Його започатковано у 2007 році з метою формування у людей розуміння величі нашого народу, історії, почуття патріотизму і гордості за нашу історичну батьківщину, народним депутатом України, президентом Благодійного фонду «Схід-Захід разом» народним депутатом Володимиром Зубановим.

Як зазначив Анатолій Толстоухов, зараз у межах проекту готується мюзикл з попередньою назвою «Єлизавета – королева Норвегії», музику до якої пишуть Юрій Рибчинський та Олександр Злотник. А далі – у межах проекту планують створити і художній фільм.

джерело: захід.нет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *