Хитке як гойдалка людське щастя

Дочитуючи п’єсу американського письменника-фантаста Вільяма Гібсона я замислилася, чим є людське щастя для кожного із нас? Сім’я, діти, кар’єра, здоров’я, розуміння та повага – безліч елементів цього ефемерного поняття можна називати нескінченно. Адже для кожного щастя – це власна абстракція польоту душі від кохання, радості, добробуту чи родинного затишку. Сьогодні ти нього відчуваєш, але з першим подувом вітру воно може зникнути безслідно.

Так і сюжет п’єси «Гойдалка на двох» спонукає до думок про мінливість людського щастя, та його рівновагу, яка втрачається від будь-якого необережного руху. Днями прем’єра цієї вистави відбулася на камерній сцені театру ім. М. Заньковецької (знову її переглянути можна буде 17 грудня).

Історія любовного трикутника, вдало створена молодим режисером та актором театру Юного глядача В’ячеславом Жуковим (закінчив акторське відділення факультету культeри і мистецтв при ЛНУ ім. Івана Франка, курс н. а. України Т. Литвиненко), доповнена сценографією художника-постановника Наталії Тарасенко та талановито виконана акторами заньківчанської трупи Галиною Далявською та Андрієм Войтюком мабуть кожного пройме до глибини душі.

Адже йдеться про дві половинки, які знайшли одне одного у величезному місті. У Нью-Йорку, де всі події відбуваються із блискавичною швидкістю поволі розгортаються їхні відверті взаємини. Проте кохання стало для них черговим розчаруваня, попри те, що сприяло новому життю кожного з них. Закохані зробили для себе чималі висновки від цих стосунків та з піднятою головою вирушили далі по життєвій стежині, на жаль, вона виявилася у кожного своєю…

Леся Кічура

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *