Міжнародний театральний фестиваль «ДРАБИНА»

25 – 28 листопада 2010 року, Львів

«Відчувати і думати»

«Драбина-2010» – це фестиваль-розмова, фестиваль-дискусія, який прагне сформувати широкий простір для спілкування про сучасний театр, де важливою буде думка не тільки експертів, а в особливості й глядачів.

Участь у цьогорічній «Драбині» братимуть близько 30 театрів із різних куточків України, а також Польщі, Білорусі, Росії, Литви та Лівії. Вони представлять глядачам усю багатогранність можливостей сучасного театру, різноманітні театральні методи та напрямки: японська техніка буто, contemporary dance, експерименти із відео-артом та багато іншого.

Окремий наголос – це спеціальні гості-театри, які привезуть на фестиваль вистави, що вже встигли захопити публіку багатьох міст Європи та України, а також отримали відзнаки на різних фестивалях. Це польський театр «Zielony Wiatrak» (Гданськ) з авторською постановкою «Хмародери», театр «Вільна сцена» (Київ) з виставою «Роберто Зукко», Творча майстерня «Театр у кошику» (Львів) зі своєю відомою моновиставою «Річард після Річарда» та театр «Нова сцена» (Харків) з постановкою за п’єсою відомого російського драматурга Юрія Клавдієва «Ходімо, нас чекає автомобіль».

Особливим гостем «Драбини» стане добре відомий та шанований німецький драматург Мартін Гекманс. Він проведе два майстер-класи для молодих українських режисерів та драматургів. А глядачі матимуть змогу поспілкуватися з ним під час творчої зустрічі та почути його п’єсу «Коли людина з’являється у світ», спеціально для фестивалю перекладену на українську мову.

Приїзд Мартіна Гекманса є частиною проекту «Сучасна німецькомовна драматургія» реалізованого спільно з Гете-Інститутом в Україні. У рамках проекту під час фестивалю прозвучать також читання нових німецьких та швейцарських п’єс.

Окрім того, на відвідувачів «Драбини-2010» чекають:

* презентація порталу «atheatre.com.ua – український театральний простір»;
* читання п’єс Семюела Беккета (у перекладі Л. Грицюка);
* творча зустріч і презентація книги «Форми» драматурга Павла Ар’є;
* круглий стіл «Відчувати і розуміти. Що таке сучасна українська театральна критика?»;
* VI Театралізовані літературні читання «Пожежна Драбина: fashion-вірш»;
* проект «Захід» – виступи львівських та івано-франківських аматорських театрів із обговоренням.

Всі акції фестивалю відбуватимуться у Львівському академічному театрі імені Леся Курбаса, Духовному театрі «Воскресіння», Муніципальному театрі, а також книгарнях та кав’ярнях Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *