Фестиваль сучасної драматургії «Драма.UA»

Метою цього творчого дійства є створення сприятливого середовища постійної дії для розвитку сучасної української драматургії. А також популяризація її серед поціновувачів мистецтва.

Це своєрідна спроба привернути увагу до сучасної драми. Заклик «Врятуйте Драму» у нашому випадку дуже доречний та актуальний.

«Драма.UA» відбуватиметься з 30 червня по 4 липня 2010 року. Частина І – у Львові, частина ІІ – село Поповичі (Мостиського району Львівської області, українсько-польське прикордоння).

Отож, «Драма.UA». Частина І. Простір для творчості: Фабрика повидла (вул. Б. Хмельницького, 124). Фантастична споруда колишньої консервної фабрики, історія якої тягнеться ще з ХVI століття. Ще не так давно там випускали повидло, а тепер творитимуть і втілюватимуть шалені ідеї драматургії та театру. Безперервний творчий процес, у якому кожен зацікавлений зможе взяти участь, а не просто бути глядачем.

«Драма.UA». Частина ІІ. Стіни вже не обмежуватимуть простір для творчих фантазій та експериментів. Дія фестивалю розгортатиметься на українсько-польському прикордонні. Разом із Міжнародним фестивалем мистецтв «Fort.Missia» під відкритим небом «Драма.UA» зосереджуватиме енергію відчайдушних драматургічних ідей.

У межах частини фестивалю «просто неба» діятиме театрально-драматургічне наметове містечко, у якому відбуватимуться перформанси, майстер-класи та різні обговорення, відкриті для усіх зацікавлених.

Родзинкою обох частин фестивалю стане презентація читань та вистав добре знаних п’єс, автори яких змінили обличчя європейської та української драматургії.

В межах фестивалю відбуватимуться:
– майстер-класи та зустрічі з драматургами;
– відеопроект «Відеосцена»;
– інтерактивні лекції із сучасної драматургії;
– читання п’є європейських та українських драматургів;
– конкурс п’єс «Драма на Драбині»;
– виступи театрів;
– вечірки.

До участі у фестивалі запрошуються драматурги, театри, театрознавці, критики, всі зацікавлені. Деталі участі на сайті фестивалю: www.drabyna.org/drama

Організатор: Мистецька майстерня «Драбина»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *