Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки на V Всеукраїнському театральному фестивалі «Коломийські представлення – 2013»

Другий рік поспіль Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки отримав запрошення на Всеукраїнський театральний фестиваль «Коломийські представлення».

Минулого року театр презентував виставу «І все-таки я тебе зраджу» Неди Неждани у режисурі художнього керівника театру заслуженої артистки України Людмили Колосович. Саме за цю постановку театр отримав відзнаку журналістського журі.

Цьогоріч Львівський драматичний театр імені Лесі Українки привіз у Коломию дитячу виставу «Великі подвиги маленького Ріккі-Тіккі-Таві» за казкою великобританського письменника Редьярда Кіплінга (режисер-постановник заслужена артистка України Людмила Колосович) про невтомного та хороброго мангуста.

Глядачі з цікавістю спостерігали за подіями на сцені: найменші емоційно співпереживали з героями на сцені, гучно обговорювали персонажів та їхні дії, а дорослі – аплодували хорошій акторській грі. Постановка не залишила байдужих, про що свідчать різнобарвні відгуки театральних критиків і тих, хто просто любить мистецтво.

Окрему подяку Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки висловлює директору Коломийського академічного обласного драматичного театру ім. І.Озаркевича Дмитру Чебораку, який є одним із організаторів фестивалю, та всім, хто долучився до створення «Коломийських представлень» за душевний та щирий прийом, цікаві знайомства, обмін корисною інформацією і просто за безмежність емоцій, які відчули львів’яни, занурившись у творчу атмосферу свята.

ЛДТ ім. Лесі Українки має сподівання на участь у наступному фестивалі «Коломийські представлення», адже це один із небагатьох театральних фестивалів на західній Україні, який збирає не тільки найкращі творчі колективи України й ближнього зарубіжжя, а й запрошує найдосвідченіших театральних діячів до обговорення постановок.

Оксана Павлюк,
керівник літературно-драматургічної частини
Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки