Парк Івана Франка відновлено за його автентичним виглядом

Парк відновлюють за його автентичним виглядом. Тут вимощено пішохідні доріжки трьома видами матеріалів: клінкерною цеглою – це спеціальна цегла німецького виробництва, яка витримує перепади температури, щебеневим відсівом та камінням. Вздовж доріжок встановлено водостічні лотки. Таким чином замощено 11,5 тис. м квадратних пішохідних доріжок. Доріжки матимуть хороший вигляд щонайменше 10 років, саме на стільки підрядники дають гарантійний термін.

У парку практично вдвічі збільшилась кількість лавочок та смітників, оскільки до старих додали ще 135 лавочок для відпочинку та 107 нових смітників.
«Ми реставруємо ще й альтанку, заміняємо дах, всі історичні елементи. До кінця місяця закінчимо роботи. Також частину ліхтарів замінено, частину відреставровано. Ліхтарі виготовлено зі скла, яке витримує удари від каміння», – розповів заступник начальника управління капітального будівництва Ігор Фалюта.

«Ми маємо тішитись, що маємо такий парк. Адже це перший міський парк у Львові та в Україні. Парку повернуто вигляд двадцятирічної давності, який був закладений ще Бауером. Зараз ми будемо пропонувати, щоб парк було огороджено з усіх сторін, тоді можна буде закриватись його на ніч», – зазначила викладач кафедри містобудування університету «Львівська Політехніка» Тетяна Максим’юк, одна з проектантів робіт у парку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *