Понад 30 гуртків еколого-натуралістичного спрямування предсталять на “Ярмарку дитячого дозвілля”

На вересневому Ярмарку дитячого дозвілля Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр презентуватиме напрямки своєї діяльності.

Як повідомляє директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович, цього року вони максимально представлять три напрямки роботи. Від міського еко-центру функціонуватимуть три виставкові бокси – фактично найбільша на Ярмарку площа серед закладів позашкільної освіти міста. Представлять зоологічні, ботанічні та прикладні гуртки.

«У нас досить широка гамма гуртків: 27 різних профілів. Ми можемо забезпечити якісною позашкільною освітою близько 80 груп дітей. Ми працюємо за трьома основними напрямками: загально-природничий, зоологічний та ботанічний. Загально-природничий об’єднує прикладні гуртки, які дають дітям конкретні навики. Це, на приклад, українська кухня, фітокосметика, бджільництво. Гуртки зоологічного спрямування дозволяють дітям знайомитися з живою природою. Біологічний напрямок відкриває дітям природничі науки, пов’язані з рослинами. Ми дуже щасливі, що Ярмарок проводиться на початку навчального року, – бо тоді починається набір дітей. Ярмарок дитячого дозвілля – дуже ефективний спосіб залучити дітей до системи позашкільної освіти!», – зазначає Ігор Антанохович..

Зараз міський Еко-центр працює з дітьми від 6 до 18 років. Але цього року перереєстровують статут, де буде відображено, що гуртки почнуть займатися з дошкільнятами, дітками від 4 років. Гуртки функціонують як на базі самого центру, так і на базі закладів освіти міста, щоб позбавити дітей необхідності добиратися транспортом.

У Львові діють три основні еколого-натуралістичні центри, а саме: Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр, Львівський еколого-натуралістичний центр при УДЮМК Франківського району та Львівський обласний дитячий еколого-натуралістичний центр.

«Ми всі знаємо, що діти полюбляють природу. Зокрема, з перших років життя вони цікавляться тваринами. Пізніше, у садочку та школі з дітьми працюють вихователі та вчителі. Дуже добре, що у нашому місті є такі екологічні центри, які можуть одразу на реальних прикладах знайомити дітей із живою природою. На Ярмарку дитячого дозвілля презентуватимуть весь асортимент дитячих гуртків, які є у нашому місті. Тут батьки зможуть знайти щось цікаве для найвибагливіших та найдопитливіших діток. Зокрема, будуть представлені два еколого-натуралістичні центри – міський та обласний, які пропонують дітям понад 30 гуртків природничого спрямування. З 6 по 8 вересня батьки зможуть приходити з дітками у Львівський палац мистецтв та знайомитися з тим, що пропонуватимуть львівські гуртки», – розповідає координатор Ярмарку дитячого дозвілля від ЛМР Ольга Каспришин.

Нагадаємо, в Ярмарку візьмуть участь 50 організацій, які презентуватимуть львів’янам можливості для різнобічного розвитку дитини. Контакти усіх установ батьки зможуть отримати на Ярмарку дозвілля у довіднику дитячого дозвілля, який роздаватимуть безкоштовно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *