Володимир Патик отримав орден від президента

Президент України Віктор Ющенко нагородив народного художника України Володимира Патика орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

«За визначний особистий внесок у розвиток українського образотворчого мистецтва, багаторічну плідну творчу діяльність та високий професіоналізм постановляю: нагородити орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня Патика Володимира Йосиповича – народного художника України, м. Львів», – йдеться в указі, підписаному главою держави 2 листопада 2009 року.

Володимир Йосипович Патик – народився 9 жовтня 1926 р. в селі Чорний Острів на Львівщині, навчався в художньопромисловій школі у Львові, згодом у Львівському інституті прикладного та декоративного мистецтва. Зв’язок із народом відчуває постійно, щанує, любить народне мистецтво, яке його збагачує, наповнює патріотизмом і тримає у постійній працездатності. А працює він дійсно фанатично, як то кажуть, без відпочинку, в будь-яких умовах, в найскладніших ситуаціях. То ж і результат феноменальний: він склався у великого художника сучасної України, і Україна його щедро відзначила: народний художник України, Лауреат Національної Державної премії ім.Т.Г.Шевченка, почесний громадянин Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *