1 листопада Львів відзначить 91-у річницю проголошення ЗУНР. Програма заходів

1 листопада у Львові відзначатимуть 91 річницю проголошення ЗУНР. Про це сьогодні, 29 жовтня,  повідомила прес-служба Львівської міськради.

Святкування розпочнуться ще в п’ятницю, 30 жовтня святковим концертом за участю муніципальних колективів «Галичина» та «Сурми Галичини» у муніципальному театрі. Також 30 жовтня буде проходити десятий ювілейний дитячо-юнацький фестиваль мистецтв «Сурми звитяги» у міському палаці культури ім. Гната Хоткевича. У неділю, 1 листопада, відбудеться святковий концерт за участю муніципального хору «Гомін»у будинку органної та камерної музики. У суботу, 31 листопада, буде проходити святковий концерт заслуженого артиста України Остапа Стахіва та оркестру під його керівництвом. Захід буде проходити у Львівській обласній філармонії.

Як повідомили в управлінні культури та туризму ЛМР, у всіх дитячих міських бібліотеках також будуть відбуватись тематичні заходи, вечори пам’яті та дискусії щодо відзначення 91-ї річниці проголошення ЗУНР.

Також 1 листопада львівські пластуни проведуть урочисті заходи з нагоди вшанування 91-ї річниці створення Західноукраїнської Народної Республіки. Відзначення Листопадового чину має на меті вшанувати пам’ять тих, хто боровся за українську державність.

Розпочнуть святкування з урочистого відкриття та підняття державного прапора України на львівській Ратуші. Після цього пластуни на площі Ринок сформують «живі» написи, нагадуючи за допомогою них про пам’ятну дату. Пластуни проведуть теренову гру вулицями Львова. У ній візьмуть участь близько 120 осіб. Окрім львівських команд будуть пластуни з інших міст Львівської області, а також з Ужгорода. Під час квесту команди матимуть змогу відчути себе повстанськими загонами, що діяли у Львові 91 рік тому. Завершиться теренова гра урочистим закриттям біля Львівської ОДА, де пластуни також піднімуть український прапор.

Ввечері відбудеться вже традиційне формування живого ланцюга з лампадками на вулиці Листопадового чину. Таким чином всі присутні вшанують пам’ять героїв, які долучилися до створення Української держави.

Окрім того, в рамках відзначення Листопадового чину пластуни візьмуть участь у відкритті меморіальної дошки Михайлу Сороці та Катерині Зарицькій, а також долучаться до перепоховання на Личаківському кладовищі громадських та політичних діячів: генерала Миколи Капустянського, довголітнього заступника голови Проводу українських націоналістів, президента Сенату ОУН Дмитра Андрієвського, міністра Закордонних справ уряду УНР Осипа Бойдуника та голови Української Національної Ради Якова Маковецького.

Протягом 31 жовтня – 1 листопада ГО «Дитячий альпійський рух України» проводитиме альпіністське сходження на Говерлу і Петрос, присвячене визначній події становлення української державності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *