Екскурсія “В ГОСТІ ДО БІЛИХ ХОРВАТІВ”

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Обычная таблица”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Якщо Вас манять невідомі куточки рідного краю, скарби залишені нашими предками, запрошуємо Вас з друзями відвідати екскурсію

“В ГОСТІ ДО БІЛИХ ХОРВАТІВ”

з циклу “Невідома Львівщина”

 

На Вас чекають:

Заклад. Вражаючий гігантський палац (сиротинець) графа Скарбка, збудований в англійському неоренесансному стилі (1840р.) та ландшафтний парк з неоготичною каплицею-усипальнею.

 

Стільське – унікальний історико-культурний комплекс (ІХ-ХІ ст.), осередок общинної та великосвітської влади Великої (Білої) Хорватії, який складається зі скель, печер, жертовників, підземних лабіринтів. Укріплена площа Стільського городища становила 250 га і є найбільшою зі всіх аналогічних давнослов’янських місць такого типу, довжина оборонних стін становить 10 км. Осередки язичницького, а згодом християнського культу білих хорватів виявлені в Миколаєві, Стільську, Діброві, Ілові. Весь унікальний комплекс розкинувся на площі 200 кв.км, і є непересічною пам’яткою давньої української історії та культури, що немає аналогів на європейському континенті.

 

Розділ. Вражає вишуканістю один з найбільших палаців Галичини – Палац графів Лянцкоронських в Роздолі (1703р.), в якому Борисом Возницьким в 2001р. були знайдені сенсаційні античні скульптури (ІІ ст. н.е.).

 

Жидачів. Це славне місто зберегло понад 30 пам’яток історії та культури, найвидатнішими з яких є Костел Успіння Діви Марії (1612р.), чудотворна ікона Богоматері Воплочення-Жидачівська Оранта (1406р.) в церкві  Воскресіння Господнього та залишки давноруського городища і замку (ХІІ-ХІV ст.).

 

Гніздичів-Кохавино. Всесвітньо відоме в ХІХ-ХХ ст. паломницьке місце з розкішною неороманською церквою монастиря Святого Ґерарда (XVII ст.) з чудодійним образом Матері Божої Кохавинської.

 

Руда. Музей визначного українського гетьмана Івана Виговського.

 

Бередзівці. В Бередзівцях запрошуємо відвідати чудовий бароковий Костел Воздвиження Чесного Хреста (1750р.) з копією чудодійної Ікони Господа Ісуса Бередзівського. Храм збудовано геніальним архітектором епохи бароко Бернардом Меретином.

 

Соколівка. Цікавих притягують руїни старовинного оборонного Костелу Святої Трійці (1594 р.).

 

Пятничани. Вас зустріне музей-заповідник Пятничанська оборонна вежа (XIVXV ст.).

 

* * *

 

{jcomments off} 

ВАРТІСТЬ екскурсії – 95 грн.; для студентів, журналістів, пенсіонерів – 85 грн.

У вартість ВХОДИТЬ: проїзд комфортабельним автобусом єврокласу, супровід гіда-екскурсовода, екскурсійне обслуговування в музеях та національних парках.

Додатково оплачуються: вхідні квитки в музеї, національні парки та харчування.

 

Кожен учасник екскурсії отримає в подарунок карту “Туристична Львівщина” з 250 природними та історичними пам’ятками області.

 

Дата проведення: неділя, 1 листопада 2009р.

 

Запис на екскурсію за контактами:

– Юрій Пирч т. 8-068-844-33-80, vidviday.com.ua@gmail.com.

– Ігор Губіліт т. 8-093-46-88-777, vidviday.com.ua@gmail.com.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *