Діти за Євро-2012 – футбольний парад у місті Лева

Львівські школярі готується до ЄВРО 2012. У Львові відбувся футбольний парад «Діти за ЄВРО 2012». Захід приурочено до Дня українського футболу, а також до відзначення 115-річниці першого футбольного матчу в Україні. В акції взяли участь футбольні команди школярів загальноосвітніх шкіл та ДЮСШ міста Львова.

парад «Діти за ЄВРО 2012»Саме цей святковий парад став початком проведення Чемпіонату з футболу серед загальноосвітніх шкіл – «Котим’яч». Вперше за багато років Львівська міська рада відроджує добру традицію проведення такого чемпіонату серед школярів. Проведення змагання заохочує маленьких львів’ян до спорту та популяризує здоровий спосіб життя. Надалі чемпіонат з футболу серед львівських шкіл буде проводитися щорічно із залученням до нього великої уваги громадськості та ЗМІ. Цьогорічний чемпіонат проводитиметься у двох вікових групах 5-6 та 9-11 класи. Він розпочнеться 5 травня та триватиме до кінця навчального року. 1 червня у день захисту дітей за відбудеться фінальний матч та урочисте нагородження переможців.

В ході параду відбулась урочиста хода довкола Ратуші, діти сформували дві шеренги, котрі символізували дві команди і потиснули один одному руки. Після цього юні футболісти, взявшись за руки, утворили навколо ратуші символічне коло єднання та передавали футбольний м’яч з рук в руки.

«Передавання м’яча символізує об’єднання всієї громади Львова навколо проведення ЄВРО 2012, а також причетність кожного львів’янина до цієї події», – зауважив директор департаменту ЄВРО 2012 Олег Засадний.

По завершенню урочистостей діти висловили своє бажання побачити ЄВРО 2012 у Львові, провівши флеш-моб. Тримаючи в руках білі та чорні повітряні кульки, вони сформували живий футбольний м’яч.

Організаторами параду та міського чемпіонату серед шкіл є управління інформації та промоцій Департаменту «ЄВРО 2012» спільно з управлінням молоді, сім’ї та спорту Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Фото:

парад «Діти за ЄВРО 2012»

парад «Діти за ЄВРО 2012»

парад «Діти за ЄВРО 2012»

парад «Діти за ЄВРО 2012»

парад «Діти за ЄВРО 2012»

парад «Діти за ЄВРО 2012»

фото: Валерій Шмаков

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *