У п’яти містах України пройдуть благодійні концерти під патронатом Глави УГКЦ

3 травня у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С.Крушельницької відбудеться концерт академічної музики «З вірою і любов’ю». Такі концерти пройдуть також в Івано-Франківську, Тернополі, Києві та Одесі. Про це сьогодні, 23 квітня, ЗІК повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У концерті візьмуть участь видатні діячі української культури: зірка світової оперної сцени Вікторія Лук’янець (Віденська опера), брати Петро та Павло Приймаки (Національна опера України), Наталія Дацько (Львівська опера), Галина Дацько (Львівський будинок органної та камерної музики), Івано-франківський академічний камерний оркестр «Harmonia Nobile», піаніст і композитор Олександр Козаченко, скрипаль-віртуоз, лауреат міжнародних конкурсів Назар Пилатюк, поети Василь Голобородько та Іван Малкович. Вступне слово промовить Глава УГКЦ Блаженніший Любомир Гузар.

«Цей проект благодійний. Усі виконавці виступлять або безкоштовно, або за символічні кошти. Виручені кошти підуть на завершення будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві. Станом на сьогодні будівництво на завершальній стадії, однак потребує ще чимало коштів. Ми плануємо освятити храм восени 2010 року», – повідомив о.Ігор Яців.

1 травня концерт відбудеться у Івано-Франківському академічному музично-драматичному театрі, 2 травня – у Тернопільському палаці культури, 5 травня – у Національній опері України в Києві, 7 травня – в Одеському національному академічному театрі опери та балету. У цих закладах культури 5 міст Блаженніший Любомир вручить три ексклюзивні грамоти: золоту, срібну і бронзову – тим жертводавцям, які найбільше долучаться до проекту.

Джерело: ЗІК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *