Чи будуть мати наші діти свято-читання цьогоріч?

ГО “Форум видавців” , організатори традиційних для Львова заключного етапу 5-го Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія» та 3-го фестивалю «Форум видавців – дітям, сьогодні повідомили, що підготована та відіслана ними львівському меру Андрієві Садовому програма та кошторис для проведення цьогорічних заходів не матимуть належного фінансування від міста, як це було домовлено раніше.

“2 квітня ми передали цей документ разом з плановим кошторисом до Львівської міської ради, щоб укласти угоди з виконавцями робіт та постачальниками послуг і забезпечити якісне та своєчасне проведення всіх запланованих заходів. Поки що відповідь надійшла телефоном – коштів, передбачених у міському бюджеті на проведення цих заходів, нема. Міський голова Львова пан Андрій Садовий підтверджує важливість заходів для міста, але не впевнений, чи вдасться знайти потрібні кошти. Він пообіцяв дати відповідь в середу, 8 травня, а поки що ми змушені звернутися до всіх людей, кому небайдуже, чи читатимуть наші діти, з проханням про допомогу.
 
Ми не хочемо скорочувати чи взагалі відміняти цю чудову акцію, хоча б тому, що на неї  вже чекають діти: найперше – 54 найкращих читачів України, що вибороли цей титул в чесному змаганні з 150 тисячами читачів, що взяли участь у конкурсі у всіх регіонах України; і ті кілька тисяч дітей, що вже зараз надсилають свої малюнки і фото, присвячені читанню, на конкурс; й ті львівські школярі, що готуються до зустрічі з улюбленими письменниками під час Тижня дитячого читання, який в цьому році відбудеться в УСІХ львівських школах.
Ми не можемо їх всіх обдурити!
Ми хочемо, щоб Львів знову підтвердив свій статус  книжкової столиці України, якою став завдяки тому, що впродовж багатьох років громадська організація «Форум видавців» проводила свої заходи без жодної підтримки з боку держави.

Тому ми просимо громаду:
Люди, допоможіть  нам знайти кошти або отримати безкоштовно такі послуги:
– оренда Палацу Мистецтв, де відбуватиметься більшість заходів;
– проїзд дітей з обласних центрів до Львова і назад;
– екскурсійне обслуговування;
– охорона;
– страхування;
– проведення майстер-класів для дітей;
– проїзд, проживання і харчування українських дитячих письменників;
– проживання і харчування українських та іноземних учасників конференції з проблем дитячого читання;
– оренда звукової апаратури для заходів та сцени;
– написання сценаріїв різних заходів, їх режисура та проведення;
– послуги кваліфікованих перекладачів;
– транспортне обслуговування;
– реклама та PR;
– та інше”,
– зазначила в свому відкритому листі Олександра Коваль, президент “Форуму”

Отже тепер невідомо чи пройде Фестиваль дитячого читання в повному обсязі, чи отримають діти своє свято, чи допоможе місто та держава розвиткові дитячого читання та видавництва?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *