Скульптуру «Голгофи» починають реставрувати

У Вірменському соборі розпочинають реставраційні роботи. Вже завтра реставратори демонтують скульптурну групу «Голгофа».  Згодом на місці пам’ятки буде розміщено банер з її зображенням, на якому буде вказано рік початку і кінця реставрації.

Скульптурну групу «Голгофа» реставруватимуть українські та польські у Вірменському храмі. Це буде консервація з відновленням втрачених елементів. Закінчити реставраційні роботи планують до 2012 року.

Планується, що у приміщенні, де реставруватимуть «Голгофу», буде встановлено веб-камери і громадськість зможе спостерігати за роботами в режимі on-line.

«Реставрація і консервація пам’ятки відбувається виключно коштом польського Міністерства культури в рамках програми «Спільна спадщина». Роботи почалися вчасно, як і було заплановано. Гроші надходять регулярно. Це дуже важливий факт в польсько-українських стосунках. Окрім того слід зауважити, що спеціалісти протягом кількох років провели багато семінарів, нарад, наукових досліджень, перш ніж розпочати роботи», – розповіла начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Нагадаємо, цьогоріч на роботи з відновлення ансамблю Вірменського собору у міському бюджеті закладено 1,5 мільйона гривень. Зокрема будуть відреставровані вхідні брами у дворик Собору.

На думку фахівця із реставрації дерева та каменю Анджея Казберука, вівтар «Голгофа» є унікальним у Європі, оскільки зберігається просто неба та виготовлений із дерева.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *