Музиканти «INSO-Львів» отримали подарунок від мецената

Оркестр «INSO-Львів» отримав у подарунок від мецената Андрія Сушка два дороговартісні музичні інструменти – кларнет та гобой. Про це розповіла керівник оркестру Іоланта Пришляк.

За її словами, у кларнетиста Андрія Кравченюка свого часу з об’єктивних причин не стало інструмента, і він, надзвичайно хороший музикант, справжня перлина, не мав змоги займатися з колективом. Меценат Андрій Сушко, який є давнім прихильником INSO, виявив бажання допомогти музикантові і зробив для нього та оркестру загалом приємний подарунок – кларнет.

«Це важливий інструмент, завдяки якому весь оркестр звучатиме по-іншому. Композитори дають велике навантаження на такі музичні інструменти. У кларнетистів часто є соло. Кларнет має специфічний тембр, він домінує над іншими. Та й загалом, добрий інструмент – це означає, що не тільки музикант буде добре музикувати, а й весь оркестр звучатиме краще», – наголосила Іоланта Пришляк.

Тарас Нестер (гобой, з 2005 р. – перший гобой оркестру) поділився своїм великим захопленням від вчинку мецената: «Інструмент – дуже важлива річ для музиканта. Чим він кращий, тим легше на ньому грати та музикувати. Гобой, який допоміг придбати Андрій Сушко, – особливий інструмент. Насамперед тому, що це майстровий інструмент, і його якість є дуже високою. Гобой, як правило, покривають сріблом, тут покриття золоте. Думаю, в Україні інструменту такої якості немає. Інша його особливість у тому, що це особистий інструмент диригента та художнього керівника оркестру, швейцарця Гунгарда Маттеса. Для мене це наче естафета, яку Гунгард передав мені, і, водночас, велика відповідальність: треба грати, принаймні, якщо не краще за маестро, то на відповідному рівні. Велика подяка всій команді, яка працювала над тим, щоб цей інструмент потрапив до нашого колективу, особливо – Андрієві Сушку. Ця людина не має стосунку до музики, проте музика живе у його серці».

Довідково:

Міжнародний симфонічний оркестр “INSO-Львів”, заснований у 1998 р., з ініціативи швейцарського музиканта Ґунгарда Маттеса. За роки діяльності оркестр побував з гастролями та здобув визнання не тільки в Україні, а й у Швейцарії, Німеччині, Польщі, Китаї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *