У Львові “Шевченківські дні” святкуватимуть три тижні

Протягом трьох березневих тижнів у Львові будуть проведені заходи з нагоди 195-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Зокрема, 9 березня у Шевченківському районі Львова відбудеться літературна акція “На сторожі Шевченкового слова”, яку організують центральні бібліотеки Львова у Шевченківському районі. Про це 6 березня на брифінгу повідомив директор департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Олексій Побурко.

“У рамках акції “На сторожі Шевченкового слова” у перехожих запитуватимуть про той чи інший вірш Шевченка. 10 березня о 18.30 у міському палаці культури ім. Г.Хоткевича відбудеться міське Шевченківське свято. 7 березня о 18.00 та 10 березня о 15.00 бажаючі зможуть побачити виставу “Мати-наймичка” Львівського муніципального театру. 12 березня о 15.00 відбудеться вечір творчості Шевченка у Палаці учнівської молоді на “Погулянці”. На вечір залучені понад 500 учнів львівських шкіл. Також у Музеї народної архітектури та побуту (Шевченківський гай) в приміщенні буде проведена виставка “Ілюструємо Шевченка”. 25 березня у Міському палаці культури ім. Гната Хоткевича, пройде Шевченківський вечір, організований Студентською радою Львова “, – поінформував О.Побурко.

За його словами, на проведення різних заходів присвячених Т.Шевченку протягом року в міськбюджеті передбачено приблизно 100 тис. грн, однак коштів буде використано менше, оскільки чимало заходів не потребують коштів.

джерело: Захід.нет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *