У Львові відбудеться польсько-український проект «Сила мистецтва»

У червні у Львові відбудеться польсько-український проекту «Сила мистецтва» («Siła sztuki»), що презентуватиме найповніший зріз сучасного польського мистецтва.

Про це 18 квітня на прес-конференції повідомив в.о. директор Львівського палацу мистецтв Юрій Гнатковський.

«Це буде найбільший мистецький проект не тільки у Львівському палаці мистецтв, а й загалом у Львові. Він складатиметься із двох частин: виставки творів із колекції сучасного мистецтва Люблінського товариства Zachęty Sztuk Pięknych на усіх поверхах Львівського палацу мистецтв (8 тис. кв м) та симпозіуму, присвяченого колекціонуванню сучасного мистецтва і охороні культурної спадщини в Польщі і на Україні», – зазначив Юрій Гнатковський.

Виставка проходитиме у Львові з 11 червня до 18 липня, а симпозіум – 12-13 червня, причому на симпозіум запрошено близько 20 лекторів з Польщі та України.

За словами представника товариства «Захентя» (Zachęty Sztuk Pięknych), одного з організаторів проекту з польської сторони Збігнева Собчука, Люблінська колекція сучасного мистецтва охоплює широкий спектр різного мистецтва із усіх 16 регіонів Польщі. Кожна з колекцій має дещо спільне, а також чимало відмінного. У колекції – роботи 56 творців та понад 150 творів різних видів мистецтва: картини, фотографії, об’єкти, інсталяції, художні фільми, кінематографічні записи, перформанси, мультимедійні роботи, а також концептуальні дії.

«Цю колекцію повністю не вдавалося показати у Любліні. Зате це стало можливим у Львові. Думаю, знайдеться чимало людей, які захочуть подивитися цей проект цілісно. Дуже важливо і цікаво те, що в проекті зібрано ретроспектива різних видів мистецтва за останні 50 років», – зазначив Збігнев Собчук.

Як запевнив ще один організатор проекту з Польщі, представник Центру культури м. Люблін Рафаїл Козінський, на симпозіумі буде йти мова про актуальні проблеми сучасного мистецтва в Польщі та Україні, говоритимуть і про те, в чому сила мистецтва, що мистецтво не живе заради мистецтва.

джерело: Zaxid.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *