У Львові масштабно відзначать 20-ту річницю Дня прапора

Завтра 9 квітня в місті відбудуться урочистості з нагоди відзначення 20-ї річниці Дня прапора. Зокрема, у рамках святкування відбудеться урочиста сесія, у якій візьмуть участь депутати першого демократичного скликання Львівської міської ради 1990-1994 рр. Саме депутати 1-го демократичного скликання прийняли історичне рішення про підняття синьо-жовтого прапора на вежі Львівської Ратуші.

У рамках урочистої сесії міський голова Львова А.Садовий нагородить депутатів 1-го демократичного скликання пам’ятними медалями та дипломами. Також усі присутні на урочистій сесії матимуть змогу переглянути унікальний фільм – «Синьо-жовтий прапор над вежею львівської Ратуші. 20 років по тому…».

Спеціально до цієї пам’ятної дати готується буклет, де буде описано історичні факти про день, коли було прийнято рішення про підняття українського прапора у Львові. Автором буклету є безпосередній учасник подій, депутат Львівської міської ради 1990-1994 рр. Роман Матковський.

Завершиться урочисте святкування підняттям державного прапора України на вежі міської Ратуші під супровід оркестру «Галицькі сурми».

за матеріалами : прес-служби Львівської міськради