Кошти від Свята пампуха підуть на реставрацію в Музеї народної архітектури і побуту у Львові

25 січня у Львові відбудеться Друге міське свято пампуха, яке розпочнеться о 12 годині і триватиме до 16.00 на проспекті Свободи (площа перед Оперним театром), а саме дійство з розіграшем лотереї, фінальною частиною конкурсів, святковим концертом та святковою кухнею відбудеться у Музеї народної архітектури та побуту (Шевченківському гаю). Вхід платний – 15 грн, діти – 5 грн. Про це на прес-конференції повідомив начальник міського управління культури та туризму Андрій Сидор.

Андрій Сидор наголосив, що під час свята для гостей та мешканців міста виступатимуть заслужений артист України Ігор Богдан та співак Павло Табаков, хор «Гомін» та оркестр «Галицькі сурми». «Свято пампуха – як спогад про Різдвяні свята. Такі заходи цікаві і львів’янам, і гостям міста», – зазначив начальник міського управління культури та туризму.

Також він розповів про відмінності програми святкування порівняно із попереднім роком. «Можна виділити «географічні» відмінності, адже свято пампуха відбуватиметься і біля Оперного театру і у Шевченківському гаю», – зазначив Андрій Сидор. «Формат свята дотримується. Ми врахували минулорічні проблеми – черги і зробимо все, щоб їх не було», – додав він.

За інформацією Андрія Сидора, вхід на свято платний – 15 грн, діти – 5 грн. «Ми свідомо цього року підвищили ціну за вхід, адже зібрані кошти будуть витрачені на ремонт та реставрацію пам’яток Музею народної архітектури та побуту (Шевченківський гай)», – повідомив він.

Андрій Сидор зауважив, що цього року створений веб-сайт свята пампуха www.pampuh.lviv.ua та газету «Пампушок», щоб всі охочі могли дізнатись більше про святкування. «На сайті та в газеті ми розмістила інформацію про святкування минулого року, фотографії, думки відомих людей про пампушки та рецепти», – розповів він.

«На Свято пампуха запрошуємо усіх мешканців та гостей міста, усіх шанувальників давніх та сучасних рецептів, традицій приготування пампухів в Україні та поза її межами, а також львівських господинь для участі у конкурсах», – наголосив Андрій Сидор.

джерело: ЗІК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *