Всеукраїнське стажування працівників закладів культури пройде у Львові

З 27 до 31 жовтня у Львівському музеї історії релігії проходитиме всеукраїнське стажування працівників музеїв та інших закладів культури “200-річчя Галицької митрополії УГКЦ у пам’ятках історії та культури”.

 часники семінару братимуть участь в роботі круглого столу “Проблеми охорони та збереження пам’яток історії і культури в культових спорудах”, розглядатимуть питання історії та ролі Галицької митрополії УГКЦ, знайомитимуться з висвітленням цієї теми в експозиціях та виставках. Серед доповідачів – доктори богослов’я та історичних наук, працівники охорони історичного середовища, науковці музею.

Крім теоретичних засідань, стажувальників чекають екскурсія-містерія та концерт органної музики, ознайомлення з розписами Модеста Сосенка в селі Підберізці та збірками сакрального мистецтва в церкві-музеї Блаженного Климента у Львові й Свято-Успенській Унівській лаврі.

Організаторами стажування є Львівський музей історії релігії, Державна академія керівних кадрів культури і мистецтв, Комісія сакрального мистецтва Львівської архиєпархії УГКЦ, Український католицький університет, Львівська духовна семінарія Святого Духа УГКЦ.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *