“Храм Гуцульської Душі” запрошує гостей на День міста до Львова

Цього року Львівське суспільно-культурне товариство “Гуцульщина”, яке зібрало своїх побратимів у Львові 20 років тому, запрошує всіх львів’ян та гостей міста на “Храм Гуцульської Душі”, який відбудеться 7 травня 2011 року о 15 годині в Шевченківському гаю на Співочому полі.

Основним завдання Міжнародних гуцульських фестивалів, які проводяться уже 20 років на теренах Гуцульщини (Верховині, Рахові, Яремче, Вижниці, Путилі, Косові, Надвірні) є розвиток і популяризація традиційних видів народного мистецтва, звичаїв, обрядів, підвищення соціального і мистецького статусу автентичного фольклору, виявлення самобутніх творчих колективів, окремих виконавців та майстрів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.

Під час фестивалю “Храм Гуцульської Душі” трембітарі з Рахова покличуть віввідувачів у гори зустріти Весну. Для відвідувачів заграють на сопілці, скрипці і цимбалах музики з Верховини, Космача, Яремче капели “Бай”, “Тріо скрипалів” зі Львова, співом зачарує Чоловічий народний аматорський хор с. Іспас з Буковини, вокально-хореографічний ансамбль “Писанка”, Народна хорова капела “Галичани” зі Львова, запальні гуцульські танці подарують народний аматорський танцювальний колектив с. Вінче “Верховина”, народний ансамбль танцю “Підгір’я” з м. Львова.

Привітання львів’янам передасть поетеса Надія Черкес з авторською програмою “Моя Гуцульщина”.
Довідка

Гуцульщина – центр Європи. Її могутній масив Карпатських гір має важливе значення для України і для центральної Європи, адже впливає на кліматичний режим в цьому регіоні. Саме тут знаходяться і найвища гора України Говерла (2061м), і географічний центр Європи поблизу с. Ділове, що на Рахівщині, і найбільш високогірне в Україні озеро Бребенескул (1801м над рівнем моря).

Територія Гуцульщини становить 7,7 тис. км2. Тут у 6 містах, 13 містечках (селищах міського типу) та в 260 селах проживає, за даними Всеукраїнського перепису населення 2001 р., майже 500 тис. мешканців.

Гуцульщина як етнографічний регіон має колоритний етнокультурний і природний потенціал для розвитку народного самобутнього мистецтва, автентичного фольклору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *