На конкурс романсу ім. Квітки Цісик зголосилось взяти участь близько 30 представників

Цими вихідними, 1-3 квітня, у Львові відбудеться Міжнародний конкурс українського романсу ім. Квітки Цісик. Даний захід відбудеться вперше в рамках проекту “Незабутня Квітка”.

До участі в конкурсі зголосилося понад 30 учасників з різних країн світу. Однак журі обрало для виступі в фінальному етапі лише 13 учасників: Олеся Літневські (Естонія), Василь Коломановський (Латвія), Світлана Сасу (Молдова), Михайло Зрада (Польща), Едуард Наточев (Росія), Михайло Колотило (Румунія), Світлана Махно (США), Роман Медену (Угорщина), а також учасники з України: Ольга Акулова (Донецьк), Тетяна Лаврів (Івано-Франківськ), Оксана Муха (Львів), Люцина Хворост (Харків), Віталій Соболев (Чернівці).

Склад журі очолить Ніна Матвієнко. Їй допомагатимуть Алекс Гутмахер, Олександр Горностай, Василь Лазарович, Кирило Стеценко, Любов Зубко.

Програма конкурсу включатиме в себе виконання учасниками віком від 18 до 35 років двох вокальних творів: один – обов’язковий твір з творчого доробку Квітки Цісик, другий – акапельно – український романс.

Відкриття конкурсу відбудеться у залі Львівської філармонії 2 квітня в 14:00. Передуватиме цьому майстер-клас заслуженої артистки України Світлани Мирводи для учасників конкурсу та пізнавальна гра для дітей та молоді “Незабутня Квітка” (проводить пластовий курінь ім. К. Цісик). 3 квітня буде урочисто відкрито кімнату-музей ім. Квітки Цісик у приміщенні СШ № 54. після чого усі бажаючі зможуть долучитися до висаджування дерева Квітки у Світовому саду українства (Музей архітектури і побуту). Завершить конкурс гала-концерт, де окрім переможців, які будуть визначені 2 квітня, візьмуть участь Ніна Матвієнко, Олег Табаков, Василь Лазарович.

Українсько-американський проект “Незабутня Квітка” вперше пройшов в 2007 році. В рамках проекту відбуваються концерти та вечори пам’яті в різних містах України в пам’ять про видатну співачку українського походження Квітку Цісик. Одними з таких заходів були відкриття меморіальної таблички на будинку, в якому мешкали батьки співачки, а також відкриття вулиці, названої в честь Квітки Цісик.

Ідея заснування міжнародного конкурсу українського романсу ім. Квітки Цісик належить Алексу Гутмахеру. Організаторами також виступають Українська Американська Координаційна Рада, ArtEmes Enterteinment Productions (США), громадська організація “Галицькі фестини”, співорганізатори: Міжнародний інститут освіти, науки і культури при Національному університеті «Львівська політехніка», громадська організація “Незабутня Квітка”, за підтримки Міністерства закордонних справ України, Міністерства культури України, а також Львівської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *