Приміщення Львівської філармонії планують повністю відновити за 3-4 роки – Володимир Сивохіп

Ремонтні роботи з відновлення приміщень будинку Львівської філармонії на вул. Чайковського, 7 цього року триватимуть і далі. Про основні напрями робіт кореспондентові «Гал-інфо» розповів Генеральний директор Львівської обласної філармонії Володимир Сивохіп.

«Філармонія – це не тільки концертний зал, не тільки сцена, де виступають солісти та грає оркестр. Це є великий чотириповерховий будинок у центрі міста, який необхідно щоденно доглядати та утримувати, починаючи від входу до найдальшого закутка, від підвалу до горища. Раніше будівля була у такому стані, коли практично вже нічого не працювало, все було застаріле: електромережі, газові мережі, водопровідна та каналізаційна системи; стелі потріскані, дах тече… Тож спільно з керівництвом облдержадміністрації та управління культури прийняли рішення поступового капітального оновлення всього будинку», – розповів Володимир Сивохіп.

«Ремонтні роботи розпочали три роки тому, а триватимуть вони ще три-чотири роки. Наразі зроблено принципово важливі речі для всього будинку: встановлена нова система опалення, на горищі побудована нова дахова котельня, яка автономно опалює весь будинок (фото див. тут – http://www.galinfo.com.ua/news/45864.html – Авт.). У будівлі збереглася стара австрійська система вентиляції. Три роки тому ми її відновили: з вентиляційних проходів вивезли багато машин сміття. Зараз ця система прекрасно працює – за найбільших морозів у концертному залі ми дотримуємося температурного режиму +16-18 градусів. Окрім того, ця система є досить економна. Наступний крок – в концертному залі замінили систему електромереж, ввели нову – з іншої вулиці, з іншої підстанції, більшої потужності. Для Львівської філармонії потрібна гарантія, що коли ми увімкнемо апаратуру під час концерту, не зникне світло, як це було раніше», – каже Гендиректор філармонії.

«А найближчим часом розпочнеться заміна та реконструкція каналізаційних систем. Проблема філармонії тісно пов’язана з проблемами Львова: каналізаційні системи страшенно засмічені. Взимку комунальні служби викидають на вулиці тонни бруду, а навесні це все кудись зникає, ніби розчиняється. Насправді ж все йде у каналізацію. Ми будемо самостійно вичищати та відновлювати мережі будинку, до вулиці, – розповів Володимир Сивохіп. – Далі у планах – роботи в концертному залі. Минулого року ми повністю відновили партер, встановили 400 нових глядацьких крісел, реставрували сцену. Цього літа плануємо доробляти балкон. У перспективі – реконструкція парадного входу, сходів… На четвертому поверсі є прекрасні вітражі, які треба відновлювати. Ще є занедбаний гардероб, де потрібно все обновити, перепланувати, практично робити все по-новому. На завершення робіт було б логічно відновити фасад будинку. За такого поступового, але планового підходу, за три-чотири роки будівля на вул. Чайковського, 7 буде повністю оновлена і наступні 30-40 років зможе безперебійно служити людям».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *